Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Plussen op beurzen Europa

Plussen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag in het groen. Ook elders in Europa gingen graadmeters omhoog. Daarmee toonden de beurzen iets van herstel na de zware verliezen de afgelopen dagen. Onder meer de sterker dan verwachte Chinese export zorgde voor enige opluchting. Ook de groene koersborden in New York deden het sentiment goed.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,3 procent in de plus op 519,59 punten. De MidKap klom 1,2 procent tot 740,34 punten. De beursgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,7 procent.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was ArcelorMittal met een winst van 2,2 procent. Het staalconcern heeft een overeenkomst bereikt met Liberty House Group over de verkoop van onderdelen in Tsjechië, Roemenië, Macedonië en Italië. Volgens analisten van ING is de markt te pessimistisch over de toekomstige winsten van het concern.

KPN

Telecombedrijf KPN verloor 2,5 procent en was daarmee de sterkste daler. ABN AMRO won 0,3 procent. De bank heeft volgens het Financieele Dagblad (FD) zijn hypotheekdochter Stater weer uit de verkoop gehaald. Het bedrijf, dat circa 225 miljoen euro moest opleveren, trok geen kopers voor het bedrag waar de bank op mikte.

In de MidKap ging betalingsbedrijf Adyen aan kop met een plus van ruim 7 procent na het stevige verlies een dag eerder. Chipbedrijf Besi won 4,3 procent na een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. Vastgoedfonds Eurocommercial Properties was de grootste daler met een min van 1,2 procent.

Euro

Op de lokale markt kelderde Kiadis Pharma meer dan 10 procent. Het biotechnologiebedrijf rekent op een vertraging van het oordeel door de Europese toezichthouder over zijn middel voor gebruik bij beenmergtransplantaties bij leukemiepatiënten. Volgens analisten van KBC Securities en Jefferies is de vertraging in het goedkeuringsproces echter geen reden tot zorg.

In Londen zag Man Group een eerdere winst verdampen. Het aandeel stond 1,4 procent in de min. Het grootste beursgenoteerde hedgefonds ter wereld zag in het derde kwartaal meer geld instromen. In Frankfurt ging de Duitse remspecialist Knorr-Bremse naar de beurs. Het aandeel was dik 2 procent meer waard dan de introductiekoers van 80 euro per aandeel.

De euro was 1,1561 dollar waard, tegen 1,1566 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 71,57 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 80,81 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 12 oktober 2018 17:22
    De Amerikaanse zakenbanken pimpen hun eigen Amerikaanse aandelen, net zolang tot dat er voldoende Europese sukkelaars hun stukken tegen de absurde prijzen hebben gekocht. Dan pas dumpen de Amerikaanse zakenbanken hun opgeblazen Amerikaanse aandelen en stappen ze in de goedkoop gewaardeerde Europese aandelen.
    Het schandalige echter is, dat de AFM toestaat dat de Amerikaanse banken de Amsterdams beurs met hyper trading computers naar hun hand zetten. Het wordt tijd dat het AFM, net zoals het UWV, onderzocht wordt.
  2. pmepme 12 oktober 2018 17:48
    Zoals gebruikelijk daalt onze beurs en stijgt de NYSE.

    Europeanen zijn het lachertje van de Amerikanen. Wij in Europa dalen altijd harder/langer en dieper en stijgen minder/langzamer dan Wallstreet. Genant om dit keer op keer te moeten meemaken.

    Let maar op Wallstreet sluit in de plus en wij hervatten de daling op maandag. irritant gewoon.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links