Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX hoger na uitstel importtarieven

AEX hoger na uitstel importtarieven

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging donderdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. Alle ogen zijn gericht op de Europese Centrale Bank (ECB), die naar verwachting later op de dag nieuwe stimuleringsmaatregelen zal ontvouwen. Het uitstel van de Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen zorgde daarnaast voor optimisme op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 575,02 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 836,21 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,3 procent.

Aan het handelsfront kondigde president Donald Trump aan de hogere importheffingen op 250 miljard dollar aan Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, op te schorten tot 15 oktober. China overweegt daarnaast de import van Amerikaanse landbouwproducten weer vrijuit toe te staan. De twee landen zullen binnenkort de handelsgesprekken hervatten.

Stijgers

Sterkste stijgers in de AEX waren chipmachinemaker ASML en biotechnoloog Galapagos met een winst van 1,3 procent. ABN AMRO sloot de rij met een verlies van 0,9 procent.

In de MidKap stond SBM Offshore onderaan met een min van ruim 2 procent. De maritiem oliedienstverlener heeft volgens Zembla in 2018 een ernstig vervuild schip laten slopen in India. De gastanker bevatte zeer hoge concentraties kwik en het bedrijf was door een gespecialiseerd bureau gewaarschuwd dat werknemers tijdens het sloopwerk kwikdampen konden inademen. Metalenspecialist AMG ging aan kop met een plus van 1,7 procent.

Koersen

In Brussel klom AB InBev 4 procent. De bierbrouwer blaast zijn plannen om zijn Aziatische activiteiten naar de beurs in Hongkong te brengen nieuw leven in. Deze werden enkele maanden geleden nog afgeblazen. Rovio Entertainment kelderde ruim 23 procent in Helsinki. De Finse maker van het tien jaar oude mobiele spelletje Angry Birds heeft zijn verwachtingen voor het hele jaar verlaagd.

De euro was 1,1015 dollar waard, tegen 1,1000 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 55,99 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,4 procent tot 61,04 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17:53 Damrak levert winst in
  2. 11:00 ASMI zet AEX hoger

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 september 2019 10:39
    Te vroeg voor optimisme

    Maar de recente geschiedenis leert dat al te veel optimisme niet gerechtvaardigd is. Vorig jaar december leken de landen al toe te werken naar een akkoord, dat in de lente klaar moest zijn. Dat lukte niet en ook in mei klapten de onderhandelingen weer, nadat een deal dichtbij leek te zijn.

    Het oplossen van het conflict is dan ook niet eenvoudig, omdat er veel meespeelt. In de eerste plaats vindt Trump het oneerlijk dat de Chinezen veel minder importeren uit de VS dan omgekeerd. Volgens de Amerikaanse president verliest de VS daardoor miljarden per jaar aan de handel met China.

    Bron rtlz
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,02 18:05
-0,77 -0,09%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links