Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kaartenmaker AND aast op nieuwe klussen

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (AFN) - AND International Publishers heeft in de eerste helft van het jaar nieuwe kansen gecreëerd, maar die hebben nog niet concreet tot omzet geleid. Desondanks werden de omzet en het resultaat toch verbeterd in de periode, zo meldt de kaartenmaker.

De omzet steeg met 13 procent tot 0,6 miljoen euro. Het nettoresultaat verbeterde met bijna een kwart tot een verlies van 0,7 miljoen euro. De kaspositie verslechterde, van 3,2 miljoen euro eind juni vorig jaar tot 1,5 miljoen euro. AND is gesprekken begonnen over een pakket aan financieringsmogelijkheden bij verschillende partijen.

Topman Thierry Jaccoud herhaalt dat 2019 een transitiejaar is voor het bedrijf. AND wil zich meer toeleggen op verrijkte digitale kaarten die onder meer kunnen worden gebruikt voor zelfrijdende auto's. De onderneming gaf zoals gebruikelijk geen verwachtingen af.

AND zei ook moeilijkheden te ondervinden in de vervanging van accountant Grant Thornton. Die liggen volgens het bestuur "buiten de controle van het bedrijf". Het vinden van een nieuwe accountant wordt niet voor het einde van het jaar voorzien. AND praat momenteel met onder meer toezichthouder AFM en beursuitbater Euronext over de kwestie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links