Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street staat voor hogere opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag voor een hogere opening. Energieaandelen lijken daarbij de graadmeters op Wall Street met name een impuls te geven. Dit na berichten over een oplopende vraag naar brandstof. Verder blijven beleggers in afwachting van een eventuele doorbraak in de onderhandelingen over een nieuw Amerikaans noodpakket om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Democraten en Republikeinen zijn al weken in onderhandeling over een nieuwe steunpakket. Aanvankelijk was er veel optimisme over de onderhandelingen, maar ondertussen is een patstelling bereikt. Volgens de Republikeinen is er momenteel ook geen sprake van nieuwe gesprekken. Die mededeling vaagde een dag eerder de winsten weg op Wall Street.

Energiereuzen als ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips en Marathon Oil stonden voorbeurs duidelijk in de plus geholpen ook door de gestegen olieprijzen. Die stonden op hun beurt weer op het hoogste niveau in maanden door de berichten over de aantrekkende vraag.

Tesla in de spotlights

Verder weet ook automaker Tesla de aandacht op zich gericht. De maker van elektrische aangedreven bolides splitst zijn aandelen om deze toegankelijker te maken voor werknemers en investeerders. Het aandeel lijkt als gevolg van de aankondiging hoger aan de beursdag te beginnen.

Ook farmaceut Moderna staat in de schijnwerpers. Het bedrijf meldde dinsdag nabeurs dat het overeenkomst heeft gesloten met de Amerikaanse overheid over de verkoop van een 100 miljoen doses van een coronamedicijn dat nog in ontwikkeling is. Met de deal is een bedrag van meer dan 1,5 miljard dollar gemoeid.

Er is ook overnamenieuws. Kabel- en telecombedrijf Liberty Global koopt de Zwitserse telecommaatschappij Sunrise Communications. Het overnamebod geeft Sunrise een waarde van omgerekend zo'n 4,6 miljard euro.

Verder reageren beleggers op de nieuwste cijfers over de consumentenprijzen. In de maand juli werd het openbare leven in de VS in doorsnee 1 procent duurder dan een jaar eerder. Kenners hadden door de bank genomen gerekend op een stijging met 0,7 procent. De zogeheten kerninflatie, exclusief de schommelende prijzen van energie en voedingsmiddelen, kwam uit op 1,6 procent, van 1,2 procent in juni.

De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag met verliezen de handel uit, na winsten eerder op de dag. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 27.686,91 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent weg tot 3333,69 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,7 procent onderuit tot 10.782,82 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links