Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM buigt verlies om in winst

BAM buigt verlies om in winst

BUNNIK (AFN) - BAM heeft over de eerste maanden van dit jaar winst geboekt, waar een jaar eerder rode cijfers werden geschreven. De bouwer stelde donderdag in een handelsbericht onder meer dat de sectoren vastgoed en publiek-private samenwerking (pps) sterk presteerden.

De onderneming uit Bunnik handhaafde de prognose dat het gecorrigeerde resultaat dit jaar hoger zal uitvallen dan in 2015. Het eerste kwartaal werd afgesloten met een gecorrigeerd resultaat voor belastingen van 8 miljoen euro positief. Een jaar eerder werd hier nog een verlies opgetekend van 14,1 miljoen euro. Om het resultaat van 2015 te overstijgen moet BAM in de resterende drie kwartalen van dit jaar meer dan 80 miljoen euro winst boeken.

De omzet daalde met een slordige 100 miljoen euro tot ruim 1,5 miljard euro.. Het kwartaal werd afgesloten met een orderboek ter waarde van 11,1 miljard euro, tegen 11,5 miljard euro een jaar eerder. BAM schreef de daling toe aan de annulering van 1 project en aan een waardedaling van het Britse pond.

Bouw en techniek

De sector bouw en techniek viel als enige uit de toon. Het verlies bij het onderdeel verdubbelde bijna, tot 15,4 miljoen euro. BAM boekte verliezen op enkele oudere projecten in Duitsland en België doordat een aantal onderaannemers failliet ging. De Nederlandse activiteiten binnen deze sector waren winstgevend. De herstructurering hiervan wordt in het lopende kwartaal afgerond.

Bij de infradivisie werd het verlies van een jaar geleden ook omgebogen naar winst, vooral dankzij een aantal grote klussen die BAM recent binnenhaalde. De sector vastgoed dankte het ,,sterke'' kwartaalresultaat aan een gunstige gang van zaken in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland verkocht BAM 580 woningen, 17 procent meer dan een jaar eerder. De winst bij het onderdeel steeg van 800.000 euro naar 8 miljoen euro. De winst op pps-projecten verdubbelde tot 4 miljoen euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr Meldingen van DWS in bouwers BAM en Heijmans
  2. 15 feb BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 12 mei 2016 08:25
    Die bouwboeren zitten weer op het goede pad,ook blokland international building heeft een wel gevulde orderportefuille,prachtig zo,want dan kan ik zo geregeld een vrachtje kachelhout gaan halen,dan neem ik wat lekkers mee voor bij de koffie en dan praten we gezellig bij en dan ga ik weer met een volle vracht huiswaarts,want geld om gas te kopen heb ik niet,dus stook ik mijn supermilieu vriendelijke(hoogwaardigenaverbranding)speksteenkachel met brandschone ruit dus heb ik de warmte van een kachel en de gezelligheid van een openhaard bovendien is houtstook co2 neutraal,als ik weer eens kapitalen op de beurs ga verdienen,dan start ik mischien de cv ketel weer op,maar ik denk het van niet,want de heerlijke zachte infrarood straling van een speksteen kachel is veel gezonder en lekkerder.De beurshemel is niet zo stralend als buiten,nu ja gisteren deden mijn grondstoffen aandelen,en deoliereus het toch wel( heel) goed,vandaag verwacht ik het meest van mijn oud colega's de bouwheren van de bam,naar we hopen dan slaat het mooie weer van buiten naar binnen,dan kunnen de koersen weer weelderig gaan groeien,succeses!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BAM Groep Koninklijke

3,830 18 apr
+0,008 +0,21%
Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links