Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Blik op toekomst bij Altice

Blik op toekomst bij Altice

AMSTERDAM (AFN) - Bij de publicatie van de jaarcijfers van kabel- en telecombedrijf Altice zal de aandacht van beleggers vooral gespitst zijn op de vooruitzichten die het concern schetst. Zeker nu het goed presterende Altice USA op eigen benen wordt gezet. De uitvoering van de strategie in Europa om de gang van zaken te verbeteren, is daarom des te belangrijker.

Altice leverde de afgelopen maanden een fors deel van zijn beurswaarde in na zorgen over de schulden. De splitsing moet ervoor zorgen dat Altice USA kan blijven groeien, zonder last te ondervinden van de schulden van het moederbedrijf. Om de schuldpositie te verbeteren worden ook verschillende onderdelen verkocht. Sommige kenners menen dat de risico's rond Altice al wel in de koers zijn verwerkt. Anderen zijn van mening dat de afsplitsing van de Amerikaanse tak Altice berooft van groei en financiële steun.

Het verschil tussen de prestaties in Europa en de VS zal ook terug te zien zijn in de cijfers over het vierde kwartaal van 2017. In thuisland Frankrijk, de grootste markt van Altice, zal volgens ramingen van analisten in doorsnee sprake zijn van een daling van het bedrijfsresultaat. In de VS, de tweede markt voor Altice is naar verwachting sprake van een groei met bijna 4 procent.

Aangepaste bedrijfsresultaat

Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) van Altice Group, dus inclusief de Amerikaanse divisie, zakte naar verwachting met 0,7 procent tot bijna 2,3 miljard euro. In Frankrijk zal sprake zijn van een daling met 3 procent tot 924 miljoen euro. De VS doen met een resultaat van 901 miljoen euro niet heel veel onder voor Frankrijk.

De omzet van Altice group daalde volgens de marktkenners met bijna 4 procent tot 5,8 miljard euro. De opbrengsten ging in alle markten waar Altice actief is omlaag, met uitzondering van Israel. Ook in de VS zal de omzet, volgens de IFRS-boekhoudmaatstaven, lager zijn uitgevallen.

Uit eerder gepubliceerde cijfers van Altice USA bleek dat de omzet was gestegen tot 2 miljard euro. Dat bedrag wordt nu ook door de kenners genoemd. Dit zou volgens de ramingen een daling betekenen ten opzichte van een jaar eerder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links