Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nissan klaagt voormalig topman Ghosn aan

YOKOHAMA (AFN) - Nissan heeft zijn voormalige topbestuurder Carlos Ghosn aangeklaagd in Japan. Het autoconcern wil via de rechtbank in Yokohama een schadevergoeding van omgerekend zo'n 83,5 miljoen euro van de gevallen automagnaat afdwingen. Dat is volgens Nissan een aanzienlijk deel van het bedrag dat Ghosn als voorzitter via fraude en wanbeheer het bedrijf afhandig zou hebben gemaakt.

Nissan baseert het bedrag op ongeoorloofde betalingen die Ghosn zou hebben gedaan. Het gaat onder andere om betalingen aan zijn zus en advocaat en privégebruik van vliegtuigen van het bedrijf. Daarnaast wil Nissan de kosten voor intern onderzoek naar het gerommel met de boekhouding op Ghosn verhalen.

Vorig jaar begon Nissan al een rechtszaak tegen Ghosn op de Britse Maagedeneilanden. Dat proces gaat over betalingen die via speciale brievenbusfirma werden gedaan.

Naast Nissan zitten ook Japanse openbaar aanklagers achter Ghosn aan. De bestuurder werd in november 2018 gearresteerd in Japan op verdenking van fraude. Hij wachtte zijn proces een tijdlang af in huisarrest, maar ontvluchtte het Aziatische land en dook op in Libanon. De Japanse autoriteiten vaardigden daarop een nieuw arrestatiebevel uit tegen de Fransman, die ook de Braziliaanse en Libanese nationaliteit heeft.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links