Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plus voor beurs Amsterdam

Kleine plus voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam liet vrijdag een kleine plus optekenen, geholpen door de nieuwe recordstanden op Wall Street. Wel zorgde de recente opmars van de euro voor voorzichtigheid. Beleggers verwerkten verder de resultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Wells Fargo.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middaghandel 0,2 procent hoger op 560,17 punten. De MidKap stond vrijwel vlak op 847,33 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,3 procent.

Grootste stijgers bij de hoofdfondsen waren ArcelorMittal, SBM Offshore en Galapagos met winsten tot 1,8 procent. Verzekeraar Aegon won 1,2 procent. Het Amerikaanse dochterbedrijf Transamerica heeft een samenwerkingsverband gesloten met Tata Consultancy, waarbij 2200 medewerkers overgaan over naar de IT-dienstverlener. Sterkste daler in de AEX was informatieleverancier Wolters Kluwer met een min van 1 procent.

Avantium

\Bij de kleinere bedrijven verloor chemiebedrijf Avantium ruim 13 procent. Beleggers reageerden teleurgesteld op het bericht dat de bouw van de gezamenlijke plasticfabriek in Antwerpen van Avantium en het Duitse BASF met twee tot drie jaar wordt uitgesteld. Biotechnoloog Probiodrug steeg wederom fors, nu met meer dan 12 procent.

Kardan zakte 9 procent. De Israëlische investeringsmaatschappij wil een nieuwe regeling treffen met haar schuldeisers. Het bedrijf stelt de verkoop van dochteronderdeel Tahal niet te kunnen afronden op een manier waarbij de opkomende schuldverplichtingen in februari nagekomen kunnen worden.

Puma

In Frankfurt verloor Puma 6,5 procent. Het Franse luxebedrijf Kering (min 1 procent) neemt grotendeels afscheid van zijn belang in het Duitse sportmerk.

Het Britse industrieconcern GKN werd in Londen een kwart meer waard. Het moederbedrijf van Fokker heeft het overnamebod van Melrose Industries (plus 3,8 procent) afgewezen. Carillion kelderde 25 procent in Londen door zorgen over het voortbestaan van het bouwbedrijf.

De euro was 1,2135 dollar waard, tegen 1,2043 dollar een dag eerder, toen het hoogste niveau ten opzichte van de dollar werd bereikt sinds december 2014. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent in prijs tot 63,59 dollar. Brentolie werd 0,1 procent goedkoper op 69,17 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 12 januari 2018 16:22
    Bij mij tekent de portefuille ook een kleine plus op,opnieuw legt de zo licht als een veer geachte mittal,zijn zware gewicht in de schaal,ook de reus trekt de aex in het groen.
    Besi tipte gisteren even de wonderschone 77e psalm aan,hij staat ook nu weer heel gezellig.
    Lanschot zal wel een duwtje krijgen door die schitterende cijfers van blackie.
    Bij de kleintjes doet opnieuw pharming het heel leuk,ik vond van de week de reactie op hun veelbelovende plannen nog al tegenvallen,maar dat begint aardig goed te komen.
    Helaas wil dat andere kleintje nog steeds niet,alumexx,hij zit nu ook in het aluminium,veelbelovend,al had ik liever gezien,dat hij in de alum produktie stapte,daar liggen mijns inziens meer kansen,wat hun recykling tak betreft,moeten er wel gouden kansen liggen,europa loopt hopeloos achter met recyklen,als zij nu zien hoe de hazen behoren te lopen en de boel positief,construktief aanpassen,moet het er heel goed uit gaan zien.
    Amerika doet het weer voor,hoe het hoort,hopenlijk krijgen we nog een stevige vrijdagmiddag borrel,ik heb wel trek in een pintje!
    Super veel geluk ermee!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links