Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Petrobras investeert 32 miljard dollar minder

RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - De Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras verlaagt zijn investeringsbudget voor de jaren tot en met 2019 met ruim 32 miljard dollar (29,5 miljard euro). Het bedrijf, dat verwikkeld is in een omvangrijk onderzoek naar fraude en omkoping, stelde dinsdag ook zijn productiedoelstelling bij.

Petrobras geeft onder het vorig jaar geïntroduceerde investeringsplan iets meer dan 98 miljard dollar uit, waar oorspronkelijk 130 miljard dollar was ingetekend. De productiedoelstelling voor 2020 is verlaagd van 3,6 miljoen vaten per dag naar 2,7 miljoen stuks per dag.

Om het schandaal en de effecten van de scherp gedaalde olieprijzen op te vangen, was Petrobras al bezig met de verkoop van onderdelen. Omdat het een lastige markt is om eigendom van de hand te doen, is het nodig om minder te investeren. Petrobras hoopt dit jaar voor 14,4 miljard dollar aan bezittingen te verkopen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD
Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Remfin 12 januari 2016 14:46
    En samen met een gunstige outlook voor de FPSO markt (met dank aan KC) zorgt dit voor de stijging van SBM (op dit moment).

    At CAGR of 16.2%, Global FPSO Market to Reach US$43.39 bn by 2021 : Transparency Market Research

    Albany, NY, Jan. 12, 2016 (GLOBE NEWSWIRE) — According to a new market report published by Transparency Market Research “FPSO Market – Global Industry Analysis, Size, Share, Growth, Trends and Forecast, 2015 – 2021,” the FPSO market was valued at US$15.86 bn in 2014 and is expected to reach US$43.39 bn by 2021, growing at a CAGR of 16.2% from 2015 to 2021.

    Oil remains the major choice of fuel for the purpose of transportation and is not expected to change materially in the foreseeable future. Deepwater oil discoveries is gaining significant importance attributed to the rapid depletion of onshore existing oil fields and no significant discoveries of new fields in the past few years. Due to this factor, oil and gas companies have pushed exploration offshore for discovering new oil reserves. During the past six years, around 50% of the offshore discoveries have been in deepwater and ultra-deepwater. Due to this factors demand for FPSOs for offshore oil and gas production is expected to see a robust growth during the forecast period.

    Browse Market Research Report :

    www.transparencymarketresearch.com/fp...

    link naar verhaal:
    news.money.ca/2016/01/12/at-cagr-of-1...
  2. [verwijderd] 12 januari 2016 15:13
    Als petro brasil 32 miljard dollar over heeft dan doen ze er beter aan om deze te gebruiken om de sloppen wijken in alleen rio te doen slopen en de mensen een menswaardig bestaan te geven
    Deze vuile bandieten die dit ook nog naar buiten brengen dat ze het in hun eigen zak stoppen ja dan zie hoe rot de wereld in elkaar hangt als het om een verdeling van het teveel aan geld te willen
    af geven aan mensen in nood overigens zo zie je maar dat een tekort aan olie een smerige vuile politiek was en dat de olie nog goedkoper kan Ook al gaat dat dan ten koste van investeerders van bedrijven zoals fugro en andere gerelateerde bedrijven die daar moet van bestaan op dit moment maar ook daar komt weer verandering in als de voorraden olie flink gaan dalen
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. EUR/USD 10:21
    1,0646
    +0,02% +0,0002
  2. 15,580
    -0,70% -0,110
  3. SHELL PLC 10:06
    33,265
    -0,61% -0,205

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links