Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tele2 wil prijzenslag op 4G-markt ontketenen

DIEMEN (AFN) - Tele2 gaat snel mobiel internet aanbieden tegen prijzen die veel lager liggen dan bij de concurrentie. Dat kondigde de prijsvechter woensdag aan. Vanaf donderdag stelt het bedrijf zijn eigen 4G-netwerk, dat komend voorjaar landelijk dekkend moet zijn, open voor nieuwe klanten.

Van de vier telecombedrijven die in 2012 in een veiling een 4G-licentie kochten, is Tele2 het laatste dat daar ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken. KPN, Vodafone en T-Mobile bieden al 4G-diensten aan, maar dat denkt Tele2 wel 15 tot 35 procent goedkoper te kunnen.

Nederlanders betalen volgens Tele2 voor Europese begrippen vrij veel voor snel mobiel internet. ,,Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden'', zei topman Jeff Dodds van Tele2 Nederland.

Marktaandeel

Het Zweedse bedrijf biedt sinds 2012 mobiele diensten aan op de Nederlandse markt. Daarbij maakte het tot dusver gebruik van het netwerk van T-Mobile. Voor bellen en sms'en is dat nog steeds zo. ,,Maar als wij gebruik maken van ons eigen netwerk zijn we 85 procent goedkoper uit dan wanneer wij gebruik maken van het netwerk van T-Mobile", aldus Dodds.

Tele2 herhaalde zijn eerder uitgesproken ambitie om het marktaandeel op te vijzelen naar 20 procent. Dat doel moet in 2020 zijn bereikt. Op dit moment maakt tussen de 7 en 8 procent van de mobiele gebruikers in ons land gebruik van Tele2.

Winkels

Dodds erkende dat het bedrijf de komende periode nog flinke kosten zal maken, onder meer voor marketing en promotie, maar ook voor het verder uitrollen van zijn netwerk. ,,Uiteraard zullen wij dat geld willen terugverdienen, maar met lage marges." Volgens de topman verdient Tele2 liever tien keer een dubbeltje dan een keer een euro. De investeringen zijn daarbij volgens hem ook voor de langere termijn.

Vorige maand werd al bekend dat Tele2 ook eigen winkels gaat openen, waarvan de eerste in Amstelveen zijn deuren zal openen. De mobiele aanbieder heeft geen doelstelling voor het aantal winkels.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 november 2015 16:23
    Volgens mij is Tele2 een dikke 3 jaar geleden begonnen met de uitrol van zijn 4G netwerk.
    Dat is dus bijzonder langzaam gegaan, hadden ze maar niet voor Huawei moeten kiezen.
    KPN begon de 4G uitrol in Nederland als eerste met Ericsson als supplier. KPN had 4G-dekking op de grote plaatsen binnen een jaar, landelijk in 2 jaar.
    Vodafone, dat uitsluitend met Ericsson werkt, was ook een stuk eerder.
    Doordat de andere operators al lang en breed klaar zijn en een klantenbasis hebben opgebouwd moet Tele2 zich nu wel op deze agressieve manier in de markt prijzen.
  2. [verwijderd] 12 november 2015 10:55
    quote:

    ed.p schreef op 11 november 2015 11:24:

    Tele2 is de beste van in ieder geval de budgetmerken. Goede klantenservice, professioneel en persoonlijk.
    Vind je? Ik heb er nog niet zoveel vertrouwen in. Goedkoop is mooi, maar je wilt wel een zuivere provider die geen ongevraagde dingen meelevert.
    Gewoon helder werken, geen truucjes met achterlijke en vage kleine lettetjes in contracten, geen één-tweetjes met incassoburo's. En dat doet KPN tegenwoordig aardig goed.
    Ik heb echt mijn buik vol van telecomstuntersbedriegers zoals Youfone en consorten (o.a. DirectPay). Criminelen zijn het.
    Tele2 zal heel erg zijn best moeten doen om daar niet bij gerekend te worden.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,303 09:30
-0,076 -2,25%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links