Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oproer Hongkong slecht nieuws voor Hugo Boss

METZINGEN (AFN/BLOOMBERG) - Luxemerk Hugo Boss heeft andermaal zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar verlaagd. De Duitse onderneming kampt met de aanhoudende protesten in Hongkong, die toeristen wegjagen uit de stad. Verder blijven problemen in de Verenigde Staten het merk achtervolgen.

De bijstelling volgt nog geen twee maanden na een eerdere aanpassing van de prognoses. Aanhoudende "uitdagende marktomstandigheden" in de VS werden toen als reden opgevoerd. De opbrengsten daar liepen de voorbije maanden terug vanwege tanende toeristenvraag en grootschalige afprijzingen. Destijds werd in Azië nog op betere resultaten gerekend dan nu het het geval blijkt te zijn.

De groei op vergelijkbare basis exclusief wisselkoerseffecten komt dit jaar naar verwachting uit op 1 tot 3 procent. Bij de laatste bijstelling was dit nog 4 procent. In het derde kwartaal was sprake van een stabilisering van de omzet in vergelijking met een jaar eerder. Verder is Hugo Boss voorzichtiger over het te realiseren bedrijfsresultaat.

Beleggers konden de boodschap van Hugo Boss niet waarderen. Het aandeel verloor vrijdag in de vroege handel dik 12 procent van zijn waarde.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links