Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Trump-adviseur: Fed blijft onafhankelijk

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, is en blijft een onafhankelijke instelling. Dat zei Larry Kudlow, economisch adviseur van president Donald Trump, in een interview met nieuwszender CNBC. Hij zei verder dat Trump ook geen beleid dicteert aan de Fed.

De opmerking van Kudlow volgt op de nodige kritiek die Trump uitte in de richting van de Fed. Volgens de president is het tempo waarin de centralebankenkoepel de rente aan het verhogen is te snel. Trump zei zelfs dat de beleidsmakers van de Fed gek zijn geworden. Ook de recente neergang op de aandelenbeurzen is volgens Trump te wijten aan het Fed-beleid.

De Fed krikte de rente dit jaar al drie keer op. Alom wordt verwacht dat in december de rente verder zal worden verhoogd. Voor Trump aan de macht kwam, was kritiek door een Amerikaanse president op de centrale bank hoogst ongebruikelijk.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 11 oktober 2018 19:33
    Trump ziet zijn "succes" niet graag verdampen, want dat tast zijn ego aan. Als je dan een ander de schuld ervan kan geven op dat moment, dan moet je die kans pakken! …… en proberen de aandacht van het handelsconflict, wat Trump zelf op blijft voeren, af te leiden.
    Want één ding is zeker. Trump maakt zelf nooit een blunder! Uitgesloten. Dat doet, of zijn personeel, of de vorige president, of de Fed, of doen de Chinezen ……...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links