Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Verzekeraars uitblinkers op hogere beurs

Verzekeraars uitblinkers op hogere beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten maandag stevige plussen zien. Vooral de verzekeraars waren in trek. De orkaan Irma lijkt minder schade te hebben aangericht dan gevreesd. Ook waren beleggers opgelucht dat Noord-Korea tijdens een belangrijke nationale feestdag afgelopen zaterdag geen nieuwe raketten heeft afgevuurd.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,9 procent hoger op 523,43 punten. De MidKap klom ook 0,9 procent, tot 809,79 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tussen 0,7 en 1,2 procent.

De Europese herverzekeraars lieten stevige koerswinsten zien nu de verwoestende orkaan Irma boven Florida is afgezwakt tot de categorie 1. In Frankfurt stegen Hannover Re en Munich Re meer dan 4 procent. In Zürich dikte Swiss Re 4,5 procent aan.

Randstad

In de AEX behoorde verzekeraar Aegon tot de kopgroep met een winst van 1,7 procent. Sterkste stijger was uitzender Randstad met een plus van 2,1 procent. ABN AMRO was de grootste daler met een verlies van 0,1 procent.

In de MidKap ging navigatiebedrijf TomTom aan kop met een plus van ruim 2 procent. Enige daler was kunstmestproducent OCI met een min van 0,3 procent.

Kaartenmaker

Op de lokale markt won Pharming 7,5 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft de testen van het middel Ruconest ter voorkoming van acute zwellingen afgerond en dient later dit jaar een verzoek in bij de Amerikaanse toezichthouder FDA om Ruconest ook in te mogen zetten voor het voorkomen van deze aandoening. Kaartenmaker AND won 4,8 procent na een samenwerking met het Duitse Continental.

In Kopenhagen kelderde de Deense farmaceut Lundbeck bijna 12 procent. Het bedrijf ziet zijn bestuursvoorzitter Kåre Schultz vertrekken naar het Israëlische Teva Pharmaceutical Industries.

Air Berlin

Air Berlin steeg in Frankfurt meer dan 7 procent. De Duitse zakenman Hans Rudolf Wöhrl heeft volgens Der Spiegel 500 miljoen euro over voor de failliete luchtvaartmaatschappij. In Londen daalde Primark-eigenaar Associated British Foods ruim 2 procent, ondanks dat het bedrijf zijn winstverwachting voor dit jaar opschroefde.

De euro was 1,2014 dollar waard, tegen 1,2037 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie steeg 0,8 procent tot 47,85 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 53,69 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. duprogres 11 september 2017 13:14
    Natuurlijk zijn de verzekeraars de winnaars =men gaat nu de schade van de orkanen verhalen op de Europeanen! Particulieren in Europa gaan meer betalen voor hun verzekeringspremies door orkanen in Amerika!!!!! HALLO en de winsten van de andere verzekeringtakken zullen de CEO wel verdelen onder vorm van bonussen !!!! Waar zijn we mee bezig is de koe (particulieren zoals bij de bankcrisis )nog niet voldoende gemolken ?????
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links