Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opluchtingsrally op Japanse beurs

Opluchtingsrally op Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een stevige winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers waren opgelucht dat Noord-Korea tijdens de belangrijke nationale feestdag afgelopen zaterdag geen nieuwe rakettesten heeft uitgevoerd. Een stijging van de Japanse machineorders in juli, de eerste toename in vier maanden tijd, bood ook steun aan de handel.

De Nikkei in Tokio eindigde 1,4 procent hoger op 19.545,77 punten. Een verzwakking van de Japanse yen zorgde voor flinke koerswinsten onder de grote exportbedrijven. Automaker Honda won 1,6 procent en technologiebedrijf Murata Manufacturing steeg 2,5 procent. Ook financiële bedrijven als Nomura Holdings (plus 1,8 procent) waren in trek.

Het Japanse farmaceutische concern Ono Pharmaceutical klom 2,3 procent, na berichten dat het Japanse ministerie van Gezondheidszorg het gebruik van Opdivo, een middel van Ono tegen maagkanker, zal goedkeuren.

Ook elders in het Verre Oosten gingen beurzen vooruit. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 1 procent in de plus en de beurs in Shanghai klom 0,3 procent, nadat de Chinese centrale bank de regels voor de handel in de yuan versoepelde. De All Ordinaries in Sydney ging 0,7 procent hoger de dag uit en de Kospi in Seoul won 0,6 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links