Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vakbond roept op tot staking bij Proximus

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Vakbond ACV roept op tot een staking bij het Belgische Proximus. Het telecombedrijf kondigde donderdag aan de komende jaren 1900 banen te schrappen als onderdeel van een grote reorganisatie. Ligt het aan de ACV, dan legt het personeel op dinsdag het werk neer, om daarmee hun ongenoegen te uiten.

Volgens de ACV is het zaak dat er een signaal wordt afgegeven. ,,Het personeel wil respect", aldus een bondsbestuurder van de christelijke vakbond. De ACV roept alle werknemers op dinsdag naar het hoofdkantoor van Proximus in Brussel te komen.

Vakbond ACOD luidde eerder al de noodklok. Volgens die socialistische vakbond is de reorganisatie het gevolg van een beslissing van de regering om de telecommarkt in België open te stellen voor een vierde speler. Naast het schrappen van 1900 banen zou Proximus als onderdeel van de plannen overigens ook 1250 nieuwe werknemers willen aannemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. erjee-ff 13 januari 2019 15:30
    Ach ja, Proximus. In een stagnerende markt is het lastig zaken doen, iets waar alle telecom providers achtergekomen zijn. Ik gok er op dat die 1900 mensen met goudomrande arbeidsvoorwaarden zitten (nog uit de tijd dat de telecombomen tot in de hemel groeiden), achterhaalde skills hebben en dat Proximus geen trek heeft in het omscholen van deze mensen. 1250 man met up to date skills tegen minder riante arbeidsvoorwaarden aannemen ter vervanging van deze 1900 is dat een bedrijfseconomisch logische stap.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links