Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Batenburg ziet markten voorzichtig herstellen

ROTTERDAM (AFN) - Batenburg Techniek heeft de markten waarin het actief is in het derde kwartaal voorzichtig zien herstellen. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Vooral bij de segmenten Industriële Automatisering en Handel en Assemblage trekken de activiteiten enigszins aan. Gebouwgebonden Installaties blijft een grillig beeld tonen met een korte horizon en lage prijzen. De totale orderportefeuille van Batenburg toont daarbij een ,,voorzichtig opgaande lijn'' na een lastig eerste halfjaar. Batenburg behaalde in het derde kwartaal een positief bedrijfsresultaat (ebit), zonder dit te concretiseren.

De onderneming voorziet in de tweede helft van het jaar een positief bedrijfsresultaat, maar lager dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Overname

Batenburg wordt overgenomen door investerings- en beheermaatschappij VPE, dat op 21 september een bod uitbracht op het installatiebedrijf van 19,50 euro per aandeel. VPE is sinds 2007 aandeelhouder van Batenburg en had op de datum van het bod ruim 35 procent van de aandelen in handen.

De aanmeldingstermijn voor het bod ging onlangs in en loopt tot eind december.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links