Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koersval voor Philips op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Philips was donderdag de grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Het zorgtechnologieconcern waarschuwde voor de impact van de handelsoorlog op de marges van het bedrijf, waarna het aandeel een ware koersval doormaakte. Over de gehele linie eindigden de beurzen wel in de plus. Beleggers reageerden hoopvol op nieuws dat president Donald Trump vrijdag een ontmoeting heeft met de Chinese vicepremier Liu He.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,5 procent hoger op 568,37 punten. De MidKap won 0,9 procent tot 828,59 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 1,3 procent bij.

Philips was veruit de grootste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van bijna 9 procent. Het bedrijf voelt de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Hogere tarieven tussen de economische grootmachten zorgen voor een daling van de winstmarges bij Connected Care. Daarbovenop doet Philips een afschrijving van 78 miljoen euro.

Handel Esperite weer stil

Sterkste stijger in de AEX was staalfabrikant ArcelorMittal met een winst van meer dan 6 procent. Ook financiële fondsen als Aegon en ING waren in trek, met plussen tot dik 4 procent.

De handel in het aandeel Esperite werd voor de tweede keer in korte tijd stilgelegd. Het stamcelbedrijf werd door de rechtbank Gelderland failliet verklaard. Daarnaast liet CM.com weten zijn beursgang in Amsterdam uit te stellen. Het technologiebedrijf, dat vrijdag zijn beursdebuut zou maken, heeft besloten de biedingsperiode te verlengen.

LVMH dikt aan

In Parijs dikte LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) bijna 6 procent aan. De Franse producent van luxegoederen boekte afgelopen kwartaal meer omzet. Daarbij leken de aanhoudende protesten in Hongkong, een belangrijke markt voor LVMH, het bedrijf weinig te deren. Concurrent Kering steeg ruim 4 procent.

De financiële markten kregen ook weer nieuws over de brexit. De Britse en de Ierse premier, Boris Johnson en Leo Varadkar, hebben in een landhuis ten zuiden van Liverpool over de brexitimpasse gepraat en hebben nog hoop op een akkoord. De euro was uiteindelijk 1,1015 dollar waard, tegen 1,0979 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,2 procent duurder op 53,22 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,7 procent tot 58,71 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 18,850
    -0,24% -0,045

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links