Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode AEX door koersval Philips

Rode AEX door koersval Philips

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten donderdag een gemengd beeld zien. Een koersval van Philips drukte daarbij op de Amsterdamse beurs. Het zorgconcern waarschuwde voor de impact van de handelsoorlog op de marges van het bedrijf. Beleggers waren vooral in afwachting van de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die later op de dag in Washington worden hervat.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent in de min op 561,88 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 820,24 punten. Parijs won 0,3 procent en Frankfurt bleef vrijwel vlak. Londen daalde 0,2 procent na een lichte krimp van de Britse economie in augustus.

Philips was veruit de grootste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van 8,1 procent. Het zorgtechnologieconcern voelt de aanhoudende handelsoorlog tussen China en de VS. Hogere tarieven tussen de economische grootmachten zorgen voor een daling van de winstmarges bij Connected Care. Daarbovenop doet Philips een afschrijving van 78 miljoen euro.

ArcelorMittal

Sterkste stijger in de AEX was staalfabrikant ArcelorMittal met een winst van 1,6 procent. Adyen won 0,7 procent. Het betaalbedrijf gaat de betalingen voor webwinkel PatPat verwerken. In de MidKap stond chipbedrijf Besi bovenaan met een plus van ruim 2 procent. Chipbedrijf ASMI en luchtvaartcombinatie Air France-KLM sloten de rij met minnen van ruim 1 procent.

Op lokale markt werd de handel in het aandeel Esperite voor de tweede keer in korte tijd stilgelegd. Het stamcelbedrijf werd door de rechtbank Gelderland failliet verklaard. CM.com liet weten zijn beursgang in Amsterdam uit te stellen. Het technologiebedrijf, dat vrijdag zijn beursdebuut zou maken, heeft besloten de biedingsperiode te verlengen.

LVMH

In Parijs dikte LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) ruim 4 procent aan. De Franse producent van luxegoederen boekte afgelopen kwartaal meer omzet. Daarbij leken de aanhoudende protesten in Hongkong, een belangrijke markt voor LVMH, het bedrijf weinig te deren. Concurrent Kering steeg bijna 3 procent.

De euro was 1,1018 dollar waard, tegen 1,0979 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 52,40 dollar. De prijs van Brentolie daalde 0,5 procent tot 58,04 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Philips Koninklijke

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 22 apr
    866,51
    0,00% 0,00
  2. 19,105
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links