Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onenigheid bonden over acties bij KLM

AMSTERDAM (AFN) - Een deel van het cabinepersoneel van KLM dreigt vrijdag 15 september een werkonderbreking van een uur te houden. Vakbond VNC wil zo afdwingen dat de luchtvaartmaatschappij de onderhandelingen over een nieuwe cao hervat. Collega-bond FNV Cabine liet weten verrast te zijn door de aankondiging.

VNC zegt genoeg te hebben van de voortdurende ,,schijnbewegingen'' van KLM over de cabinebezetting op sommige lange vluchten. Het bedrijf besloot vorig jaar, zeer tegen de zin van de bonden, bij vier op de tien vluchten naar verre bestemmingen een steward of stewardess minder in te zetten om kosten te besparen.

De bonden voerden toen ook al actie. Daarop werd afgesproken dat de maatregel zou worden teruggedraaid, mits de bonden mee zouden werken aan alternatieven om de productiviteit te verhogen. In dat overleg kwam KLM onlangs met een eindbod, dat door VNC is afgewezen.

Cabinebezetting

FNV Cabine is nog bezig zijn achterban te informeren over het eindbod van KLM. De leden kunnen daar van 13 tot en met 17 september hun oordeel over geven. De vakbond geeft daarbij een neutraal advies. Zij vindt het niet gepast om op te roepen tot acties, voordat de uitslag van de ledenraadpleging bekend is.

Positief aan het cao-voorstel is volgens FNV dat KLM voor het eerst in vijf jaar een structurele loonsverhoging biedt, plus een verbeterde winstdelingsregeling. Maar over de toekomstige cabinebezetting op intercontinentale vluchten verschilt ook FNV nog altijd flink van mening met de luchtvaartmaatschappij.

KLM laat weten kennis te hebben genomen van de brief van VNC. Het bedrijf beraadt zich nog op een reactie, aldus een woordvoerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,766 10:22
+0,282 +2,97%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links