Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Galapagos en Aegon fonkelen op rood Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index is donderdag, net als andere Europese graadmeters, met verlies de handel uitgegaan. Beleggers waren voorzichtig door de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. Bij de hoofdfondsen op het Damrak wisten Galapagos en Aegon zich positief te onderscheiden.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde de sessie met een verlies van 0,9 procent op 523,63 punten. De MidKap raakte 1,3 procent kwijt en sloot op 792,92 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen leverden tot 1,5 procent in.

In de AEX maakte Galapagos uiteindelijk een koerssprong van 8,3 procent, waar het aandeel gedurende de sessie tot wel een vijfde hoger stond. Beleggers waren enthousiast vanwege het nieuws dat de autotaxineremmer van het biotechbedrijf de ziekteprogressie stopt van patiënten met idiopathische longfibrose (IPF). Het middel kan nu aan een klinische test worden onderworpen.

Aegon

Aegon deed goede zaken met een koerswinst van 5,3 procent. De verzekeraar profiteerde afgelopen kwartaal van positieve ontwikkelingen op de financiële markten en kostenbesparingen. Het concern grijpt daarnaast stevig in om zijn buffers te versterken en liet weten dat het geen aandelenemissie hoeft te doen.

Ook kabel- en telecomconcern Altice (plus 0,9 procent) stond bij de winnaars. Het bedrijf zou een bod overwegen op het Amerikaanse Charter Communications. Volgens kenners is een mogelijke overname vanuit efficiency-oogpunt goed te verklaren, maar is de prijs mogelijk een probleem.

SBM Offshore

Hekkensluiter in de AEX was oliedienstverlener SBM Offshore met een verlies van 3,6 procent, na de stevige winst van een dag eerder. In de MidKap werd frisdrankbottelaar Refresco ruim 5 procent lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers.

Adecco verloor in Zürich 6,1 procent. Het uitzendconcern had afgelopen kwartaal last van een afnemende vraag in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. De omzet van de Zwitserse concurrent van Randstad (min 2,1 procent) viel daardoor lager uit dan verwacht. In Frankfurt zakte Henkel 4,1 procent na tegenvallende resultaten van het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt.

De euro was 1,1751 dollar waard, tegen 1,1744 dollar bij het slot op woensdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 49,18 dollar. Brentolie zakte 0,3 procent in prijs tot 52,52 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
AEX
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. Aegon 17:37
    5,522
    -1,15% -0,064
  2. AEX 18:05
    860,01
    -0,62% -5,35
  3. Galapagos 17:35
    27,180
    -0,73% -0,200

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links