Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Saudische olieproductie op recordpeil'

'Saudische olieproductie op recordpeil'

RIYAD (AFN/BLOOMBERG) - De olieproductie van Saudi-Arabië is in juli naar een nieuw recordniveau gestegen om zo aan de hogere binnenlandse vraag te voldoen. Dat zou blijken uit uitgelekte documenten van oliekartel OPEC.

De dagelijkse productie zou vorige maand hebben gelegen op 10,67 miljoen vaten. Het eerdere record lag op ruim 10,55 miljoen vaten per dag. Gedurende de zomerperiode neemt de energievraag in het Midden-Oosten altijd sterk toe, omdat vanwege de hitte airconditioners in huizen en kantoren op volle kracht worden aangezet.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 10 augustus 2016 10:56
    In die grote bak zand moet je natuurlijk geen fossiele brandstoffen gebruiken, maar zonnepanelen. Zo beland je in een vicieuze cirkel. De aarde wordt steeds warmer door CO2, airconditioners moeten steeds meer doen, wat vervolgens meer CO2 oplevert. En wij ons maar scheel betalen aan milieubelasting op gas en electra. En subsidies dumpen op zonnepanelen die het grootste deel van het jaar niets doen. Wat leven we in een bizarre wereld.
  2. barondehuile 10 augustus 2016 11:49
    Laat de Saudi's maar.....de druk van hun reservoirs loopt al terug en "sooner or later" loopt dus de capaciteit van hun goedkope olie terug. Inmiddels krijgen ze hun begroting niet meer rond en dus moet er ingeteerd worden op de opgebouwde financiële reserves. Dat geldt overigens voor veel meer landen, o.a. Rusland. Daarnaast is markt aandeel niet de reden, al wordt dat beweerd, doch een lage olie prijs heeft tot doel de ontwikkeling van alternatieve bronnen te traineren. Dus geduld en alles zal goed komen; er is geen andere oplossing dan dat olie en gas weer (VEEL) duurder moeten gaan worden. Op dat moment is er een deuk in de financiële reserves van SA ontstaan en ontstaat tevens een flinke inflatie. Investeringen in alternatieve energie zullen ons dan behoeden voor een recessie. Intussen helpen ze de wereld, tegen wil en dank, aan goedkope energie.
    Geduld zal worden beloond.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,465 17:37
-0,005 -0,01%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links