Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brentprijs bezig met zeldzame opmars

Brentprijs bezig met zeldzame opmars

LONDEN (AFN) - De prijs van Brentolie zit al weken in de lift. Het ziet ernaar uit dat vrijdagavond voor de vijfde week op rij een hogere prijs op de klok staat dan een week eerder. Zo'n lange winstreeks is in ruim vier jaar niet meer voorgekomen, aldus zakenkrant Financial Times (FT).

De laatste keer dat de prijs van olie uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika zo lang achtereen opliep, was in januari en februari 2012. Toen werd voor een vat Brentolie nog meer dan 125 dollar betaald. Door de sterke daling die in de zomer van 2014 werd ingezet, is dat nu nog maar zo'n 51 dollar.

Dat is wel een stuk meer dan op het dieptepunt van de markt in februari. Zowel Amerikaanse als Europese olie werd toen voor minder dan 30 dollar per vat verhandeld. Dat had te maken met de bredere onrust op de financiële markten, die werd ingegeven door verslechterde groeivooruitzichten voor veel opkomende economieën. Daarnaast houdt structurele overproductie de prijzen laag.

De olieprijzen worden de laatste weken met name opgedreven door productieverstoringen. In Canada hinderen bosbranden de olieproductie, in Nigeria liggen boorinstallaties onder vuur van militanten. Ook speelt mee dat de olievoorraden in de Verenigde Staten de laatste tijd slinken. Afgelopen dinsdag sloten de twee belangrijkste oliecontracten voor het eerst sinds juli vorig jaar allebei boven de 50 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Bloomberg: Shell in gesprek over belang in LNG Abu Dhabi National Oil
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 10 juni 2016 09:04
    Helaas vertaald dat zich nog niet altijd in klinkende munt,al hebben we van de week geen klagen,gisteren was het echter weer petboem,de beurs begon vlak,maar toen kwam opeens weer het idee op dat het zo slecht gaat met de wereldekonomie en ging alles in een duikvlucht naar beneden,tot half 4 natuurlijk,want zo als altijd word er aan de andere kant van de plas een beetje nuchterder gedacht,daar is men niet zo negatief en toen gingen de koersen weer enigszins in het herstel.Vandaag hoop ik maar dat die afbraak mentaliteit met vakantie naar de azoren gestuurd word ,want als hij op honk is,is er geen kwartje te verdienen,heel veel succes!!!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,880 23 apr
-0,035 -0,10%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links