Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DPA ziet vraag naar flexwerkers aantrekken

AMSTERDAM (AFN) - DPA Group heeft vorig jaar geprofiteerd van overnames en het voorzichtige herstel van de arbeidsmarkt. De detacheerder verwacht dat de vraag naar flexibel inzetbaar personeel dit jaar verder toeneemt.

DPA meldde dinsdag een omzet van 85,8 miljoen euro over 2014. Dat was 21 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde met 14 procent naar 5,8 miljoen euro. De nettowinst zakte van 4,2 miljoen naar 1,5 miljoen euro. De afname kwam door een eenmalige meevaller in 2013.

De detacheerder geeft geen concrete voorspellingen voor 2015, maar verwacht wel zijn positie in ,,het merendeel'' van zijn markten te kunnen versterken. Daarbij wordt opnieuw gemikt op passende overnames, die (vrijwel) direct kunnen bijdragen aan de winst.

Overnames

Bestuursvoorzitter Eric Winter liet desgevraagd weten dat DPA 18 miljoen euro beschikbaar heeft voor overnames. De activiteiten op dat vlak zullen echter beduidend lager zijn dan in de afgelopen jaren, ook omdat de koopjes op de markt nu zijn verdwenen. ,,Overnames zijn geen doel op zich'', zei Winter tegen AFN. ,,We zetten nu vooral in op autonome groei.''

Het bedrijf gaf verder aan het bestuur te willen uitbreiden met een financieel directeur. Als aandeelhouders instemmen zal die rol worden vervuld door Stefan Heesakkers.

Dividend

DPA hervat de uitkering van dividend, waar de afgelopen twee jaar nog vanaf werd gezien. In totaal wordt daarbij 0,6 miljoen euro van de nettowinst van 1,5 miljoen euro uitgekeerd. Die uitkering past bij het voornemen van DPA om vanaf 2015 40 procent van de winst uit te keren aan aandeelhouders.

Op het Damrak werden de berichten van DPA niet enthousiast ontvangen. Na een positieve opening zakte het aandeel bijna 3 procent in de min, tot 1,88 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 maart 2015 12:14
    Heel vreemd.
    Kon op deze site niks vinden, ga googlen en staat daar een link naar de IEX en nu geven ze wel die koers.
    Weliswaar de koers van gisteren, maar toch.
    Ook even op Wikipedia gekeken en maakt me wel nieuwsgierig of die oude kliek daar inmiddels vervangen is door nieuwe mensen.
    Moe(s)t echt eens gezuiverd worden.
    Zie link: nl.wikipedia.org/wiki/Bank_of_Ireland
    Zal heel snel eens gaan zoeken op andere sites naar meer informatie, weet verder namelijk nog niks van BOI.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links