Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen tonen herstel

Europese beurzen tonen herstel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen toonden woensdagochtend herstel na de stevige afstraffing van de afgelopen week. Beleggers reageerden onder meer opgelucht op plannen die de Duitse bankkolos Deutsche Bank zou hebben om zijn positie te versterken. In Amsterdam kwamen AkzoNobel en Heineken met hun jaarcijfers.

De Amsterdamse AEX-index stond rond 11.30 uur 2,1 procent in de plus op 400,89 punten. De MidKap steeg 2 procent tot 614,29 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen 2,5 procent. Madrid en Milaan kregen er 3 en 5 procent bij. De FTSE in Londen steeg 1,3 procent.

Banken en verzekeraars waren weer in trek na de massale uitverkoop die hun aandelen de afgelopen dagen trof. Deutsche Bank leidde de dans met een koerswinst van 16 procent in Frankfurt, na berichten dat de grootste bank van Duitsland zijn kapitaal wil versterken via de vervroegde aflossing van obligatieleningen.

AkzoNobel

Ook andere Europese banken zaten in de lift. Zo won UniCredit in Milaan 13 procent en werd Société Générale in Parijs 9 procent meer waard. In de AEX wonnen ING en de verzekeraars Aegon en NN Group tot 6 procent.

Op het Damrak viel AkzoNobel uit de toon met een verlies van 2,4 procent. Het verf- en chemiebedrijf toonde zich bij de presentatie van zijn jaarcijfers zeer voorzichtig over 2016.

Heineken

De jaarcijfers van Heineken waren iets beter dan verwacht en zetten het aandeel van de brouwer 1,1 procent in de plus. Heineken wist vorig jaar meer bier te verkopen dan in 2014 en voorziet dit jaar een verdere groei. De Deense brouwer Carlsberg werd in Kopenhagen met een koerswinst van 4,7 procent beloond voor zijn jaarcijfers.

De Deense containervervoerder en olieproducent A.P. Möller-Maersk zag bijna 3 procent van zijn beurswaarde verdampen. Het concern zag zijn winst vorig jaar kelderen door de trage groei van de wereldeconomie en de sterk gedaalde olieprijs.

Euro

Olie werd woensdagochtend iets duurder, na de stevige daling van de voorgaande dag. De prijs van Brent steeg 1,7 procent tot 30,84 dollar per vat. Amerikaanse olie kostte met 28,45 dollar per vat 1,9 procent meer dan dinsdag.

De euro werd voor 1,1250 dollar verhandeld, tegen 1,1310 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links