Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SnowWorld begint jaar ,,uitstekend''

ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld is het nieuwe boekjaar, dat op 1 oktober van start ging, naar eigen zeggen uitstekend begonnen Dat stelde de beursgenoteerde uitbater van skihallen woensdag in een handelsbericht.

Op basis van de behaalde resultaten over het eerste kwartaal, 1 oktober tot en met 31 december, herhaalde SnowWorld de eerder uitgesproken verwachting voor het gehele boekjaar 2015/2016. Daarin zal het netto resultaat hoger uitkomen dan een jaar eerder, zo denkt de onderneming. In het boekjaar 2013/2014 bedroeg het netto resultaat 2,3 miljoen euro.

Het bedrijf merkte op dat de eerste zes maanden van haar boekjaar, oktober tot en met maart, financieel gezien ,,verreweg'' het belangrijkst zijn. In die maanden wordt ongeveer 70 procent van de jaaromzet gerealiseerd.

Verlenging

Verder zijn ook de voorbereidende werkzaamheden voor de verlenging van de derde piste in Zoetermeer van start gegaan. Dat gebeurde nadat de Raad van State een verzoek tegen de inwerkingtreding van de verleende vergunning had afgewezen. Er loopt nog een bodemprocedure die door SnowWorld ,,met vertrouwen tegemoet wordt gezien''.

Het is dan ook de verwachting dat de bouw nog dit boekjaar zal worden afgerond zodat nog voor aanvang van het komende winterseizoen op de tot 300 meter verlengde piste geskied kan worden. Met het project is een investering van circa 10 miljoen euro gemoeid.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links