Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

SBM Offshore klimt op positief Damrak

SBM Offshore klimt op positief Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen veerden wat op na de flinke koersverliezen een dag eerder. Op het Damrak profiteerde SBM Offshore van een adviesverhoging en had AkzoNobel last van tegenvallende resultaten van een branchegenoot.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de plus op 535,15 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 766,40 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt dikten tot 0,3 procent aan. De hoofdindex in Milaan won 0,6 procent.

Sterkste stijger bij de hoofdfondsen was verzekeraar ASR met een winst van 2,3 procent. Randstad was hekkensluiter met een min van 1,7 procent. RBC verlaagde het koersdoel voor de uitzender. Verfconcern AkzoNobel zakte 1,6 procent na zwakke kwartaalcijfers van zijn Amerikaanse branchegenoot PPG.

Ceconomy

In de MidKap stond maritiem dienstverlener SBM Offshore bovenaan met een plus van 3,5 procent na een adviesverhoging door Kepler Cheuvreux. Technologiegroep TKH was de grootste daler met een min van 0,9 procent.

In Frankfurt kelderde Ceconomy 19 procent. De Duitse elektronicaverkoper gaf andermaal een winstalarm. Dit keer als gevolg van mindere resultaten bij dochters MediaMarkt en Saturn. In september stelde het bedrijf de winstverwachting ook al naar beneden bij.

Euro

Solvay won 0,3 procent in Brussel. Het Belgische chemieconcern heeft een opvolgster gevonden voor de vertrekkende topman Jean-Pierre Clamadieu. Per 1 maart volgend jaar zwaait Ilham Kadri de scepter bij het bedrijf. De Frans-Marokkaanse Kadri komt van het Amerikaanse technologiebedrijf Diversey.

In Londen klom Aviva 2 procent. Topman Mark Wilson van de Britse verzekeraar kondigde zijn vertrek aan. Wilson, die in januari 2013 aan het roer kwam bij Aviva, verlaat het bedrijf officieel begin april.

De euro was 1,1467 dollar waard, tegen 1,1479 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent in prijs tot 74,68 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer en werd verhandeld voor 84,38 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 17:19
    873,16
    -0,19% -1,63
  2. HAL Trust 17:02
    125,000
    0,00% 0,000
  3. SBM Offshore 17:03
    14,320
    -0,42% -0,060

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links