Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Race is 'on' voor Galapagos'

'Race is 'on' voor Galapagos'

AMSTERDAM (AFN) - Galapagos is verwikkeld in een race om als eerste biotechnologiebedrijf een nieuw medicijn tegen taaislijmziekte op de markt brengen. ,,The race is on", aldus zakenbank KBC vrijdag in een rapport over de onderneming. Naast Galapagos rammelt ook Vertex Pharmaceuticals aan die poort.

Galapagos maakte bekend dat het kandidaatmiddel voor taaislijmziekte GLPG1837 positieve fase 1-testresultaten laat zien. Volgens Galapagos wordt GLPG1837 goed verdragen en beschikt het over gunstige medicijneigenschappen. Het bedrijf voorziet daarbij dat een fase 2-studie voor het einde van dit jaar van start gaat.

Volgens KBC heeft Vertex, dat in de tweede jaarhelft van volgend jaar de zogeheten fase 2 triple-combination start voor zijn medicijn, een voorsprong op Galapagos dat die stap medio 2017 voorziet. Ook spreekt in het voordeel voor Vertex dat het al twee medicijnen (Klaydeco en Orkambi) voor de bestrijding van taaislijmziekte op de markt heeft.

Veilig

Volgens KBC is het aan Galapagos om te bewijzen dat hun medicijn beter werkt en veiliger is dan de Vertex-varianten. De bank benadrukt daarbij dat de inzet hoog is gelet op alleen al de verwachte omzet van Orkambi in 2017 van 3 miljard euro.

Theodoor Gilissen zegt dat het goed nieuws is dat het middel van Galapagos werkt en veilig is. Volgens het effectenhuis is de markt voor dit soort taaislijmmedicijnen groot en is er nog geen ander werkzaam middel op de markt. Het advies is 'aanbevolen'.

KBC handhaafde het advies 'accumulate' met een koersdoel van 55 euro. Het aandeel Galapagos koerste omstreeks 12.30 uur 0,3 procent lager op 38,33 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. 26 feb Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Galapagos

27,700 17:36
-0,440 -1,56%
Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links