Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

PostNL sterkste daler in MidKap

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel PostNL zakte maandagochtend na een positieve start in het rood. Volgens analisten voldeden de resultaten van het postbedrijf in grote lijnen aan de verwachtingen. Het bedrijf hield zelf vast aan zijn prognoses voor dit jaar.

PostNL meldde maandag een omzetgroei van 2 procent in de eerste drie maanden van 2016, tot 864 miljoen euro. Dat was in lijn met de gemiddelde voorspelling van analisten. De gecorrigeerde operationele winst kwam met 61 miljoen euro een fractie hoger uit dan de gemiddelde verwachting in de markt.

PostNL profiteerde volgens KBC vooral van de hogere winstgevendheid van de pakketdivisie. Daarnaast was de krimp van de postmarkt volgens de Belgische bank beperkter dan verwacht.

Voorzichtigheid

Volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen lagen de resultaten van PostNL in lijn met de verwachtingen. De zakenbank blijft ,,voorzichtig'' ten aanzien van het aandeel PostNL, dat op de lijst 'niet aanbevolen' blijft staan.

Ook André Mulder van Kepler Cheuvreux zag op hoofdlijnen geen verrassingen in de cijfers. De postdivisie deed het volgens hem wat slechter dan verwacht, terwijl de prestaties van de pakkettendivisie meevielen. Hij verwacht dat PostNL eind 2017 zijn dividenduitkering kan hervatten. Daarbij rekent hij in eerste instantie op 0,10 euro per aandeel.

KBC handhaafde zijn hold-advies voor het aandeel PostNL, dat bij Kepler op reduce staat. PostNL noteerde maandag rond 09.55 uur na een positieve opening bijna 4 procent in de min op 3,66 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 9 mei 2016 13:05
    Welk bedrijf ziet tegenwoordig nou zijn omzet stijgen, een nettowinst maken van bijna 5%!!!, toenemende zekerheid op dividend van 5% tot 8%, een operationele performance die > 2 keer zo goed is als concurrenten zoals Deutsche Post DHL, een lage koerswinst met enorm potentieel tot stijging........en toch de koers onderuit!

    De parel van de beurs voor 2016! Mark my words!
  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 10 mei 2016 11:43
    Kepler is toch wel het bewijs hoe onzinnig adviezen zijn. De heer Mulder heeft al vanaf mei 2014 (dus 2 jaar geleden!) het verkoopadvies van 2,80 staan.

    Het aandeel is sindsdien 4,75 geweest (begin 2015) en staat nu rond de 3,65.
    Intussen is het bedrijf sterk getransformeerd. Heeft het de UK activiteiten afgestoten, Duitsland break-even gemaakt, expansie in Belgie en Italie, enorme besparingsprogramma's doorgevoerd, de winstgevendheid verbeterd welke 2,6 keer zo goed is als bv DHL, sterk verbeterd EV met direct zicht op dividend, creditrating upgrade door S&P, omzetgroei, enorm cash genererend vermogen.....etc etc..

    De adviezen zouden forward looking moeten zijn maar bij Kepler lijkt de heer Mulder te dutten en lijkt te leven in het verleden.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,279 09:08
-0,039 -2,96%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links