Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB overweegt uitbreiding gereedschapskist'

'ECB overweegt uitbreiding gereedschapskist'

FRANKFURT (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) denkt naar verluidt aan het uitbreiden van zijn gereedschapskist. Een nieuw beleidsinstrument moet het voor de ECB mogelijk maken om levensvatbare onderdelen van een in problemen verkerende bank tijdelijk van financiering te voorzien, meldt persbureau Bloomberg op basis van vertrouwelijke documenten.

Nu is het voor de centrale bank in Frankfurt nog verboden om dit soort financiële steun te geven. Er wordt door kenners wel al langer gepraat over de noodzaak hiervan. Het kan immers voorkomen dat een bank in de problemen komt en dat er niet direct een koper klaarstaat om de levensvatbare onderdelen over te nemen. De ECB wil geen commentaar geven.

Een vergelijkbare situatie speelde vorig jaar toen het Spaanse Banco Popular door een slechte financiële positie dreigde om te vallen. Toen moest de ECB eerst contact leggen met de Single Resolution Board (SRB), de Europese organisatie die gaat over de aanpak van probleembanken. Uiteindelijk is Banco Popular min of meer gedwongen verkocht aan branchegenoot Banco Santander. Dat gebeurde voor een symbolisch bedrag van 1 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 rene l 9 april 2018 13:12
    Er is zwaar noodweer op komst vanuit het Zuiden.
    Europa is nog steeds doodziek.
    Spaarrentes zullen levenslang rond het nulpunt blijven hangen.

    En dan te bedenken dat ze ons beloofd hebben dat de Euro ons welvaart, vrede en voorspoed zou brengen.
    We zijn er met droge ogen ingetrapt en zijn flink bedonderd.

    Straks een centrale bankenunie en een Europees garantiestelsel voor kiepende banken.
    Onze pensioenfondsen onder beheer van Brussel.
    Wij als burgers betalen de rekening en hebben niets meer te vertellen.

    Ontbindt s.v.p. de Euro met gezwinde spoed en terug naar de Gulden, of evt. een combinatie met de D-Mark of het Britse Pond.

    De Eurofielen hebben voor ons alles kapotgemaakt, toegeven zullen ze dit echter nooit.
  2. [verwijderd] 9 april 2018 14:17
    Binnen 2 jaar hardste crisis ooit, heerlijk toch weer lekker putten!!
    Ze leren het toch nooit, ja banken helpen omdat die sukkels die het veroorzaken hun geld op diezelfde banken hebben.
    Diegene die er van profiteren, niet die zetten hun geld op solvabele privaatbanken in bijvoorbeeld Zwitserland .. hey dat is een idee!
    Het idee dat Zwitserland uw gegevens doorspeelt , bv destijds met de inkeer regeling is een farce. Bij navraag hierover begonnen ze hard te lachen en ikzelf het allerhardst! Het si natuurlijk om jannen met de pet te imponeen die hun paar schramele miljoentjes gauw naar nederland inkeren .. zielig gewoon! Tja de retailers wanna be zakenbanken verliezen ze wel weer hoor en daarna huilen om staatssteun. O, o o we hebben het geld weer aan de echte bankiers verloren help ons aub! UW BELASTINGGELD gaat dus naar de echte bankiers die dit eerlijk wonnen van de sukkels hier in NL kan het woordnauwelijks uit mn strot krijgen.Dus van uw belastingeld waar banken mee worden gered kopen de echte bankiers en traders hun 3 de privejet en jacht, eerlijk gewonnen van die mannetjes putters uit NL. UW zuurverdiende centje dus! Weer full circle dus! Maar geen zorgen hie rop IEX noemen ze dat cyclisch.
  3. [verwijderd] 9 april 2018 16:36
    Gelukkig zijn er steeds meer mensen die waarschuwen voor het steeds weer oprekken van de grenzeloze zucht naar expansie mogelijkheden voor de ECB. Wie meer wil weten over alle risico s die het gevolg zijn van het beleid van de ECB, zou ik aanraden het boek van professor dr. A. Oosenbrug te lezen: "De zonnige bestemming van Neerlands Zwitserleven Gevoel".
    Het boek beschrijft uitgebreid wat de grote gevaren zijn van het lage rentebeleid voor beleggers en/of gepensioneerden. Het boek is met veel kennis van zaken geschreven, maar tegelijk heel prettig leesbaar. Serieus en humoristisch tegelijk. Veel praktische voorbeelden geven een goed overzicht welke risico s wij allemaal lopen als het beleid niet snel rigoureus wordt gewijzigd en daar lijkt het niet op gezien het starre beleid van Mario Draghi wat vooral gesteund wordt door de Zuid-Europese vertegenwoordigers.
    Ik vind het boek een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomstige consequenties van dit beleid. Het boek geeft genoeg stof tot nadenken over eventuele keuzes in beleggingen en ieders pensioen. Ik heb als belegger er zelf veel van opgestoken en heb na het lezen van dit boek mijn beleggingsbeleid aangepast. Tot nu toe met grote tevredenheid en een gerust gevoel.
    Meer informatie over het boek is te vinden via: www.pensioenechec.simpsite.nl
  4. willem1000 9 april 2018 19:36
    Nee,nee.Ja,ja beoordeling van het ECB beleid heeft nog geen werkelijke historische waarde, zie de titel van Oosenburg:het boek gaat een vakantie in spanje mee en wordt misschien wel goed verkocht."Good for you" Oosenburg. Zal wel lezen. Saneren van het aantal banken in Europa wel aan te bevelen.Vandaar een beleid van geven en nemen, landurig. Aan die pensioenmeesters hebben we nog niet veel gehad. Die lopen al jaren zelf goed betaald achter de feiten aan. Risico inschattingen zijn vaak ook eenjaars vliegen, dit weet Draghi ook. Het afstemmen op centrale ideeën en op een lijn krijgen van banken zal nog wel even duren. Zo gaat Europa nog wel even mee,je moet buiten de box blijven kijken. Meesten hierboven, lees ik zo, geven veel voor willekeur.Als het dan nu zo gaat in het Zuiden en na afgelopen 10+ jaar niet gestopt, dan maar ook willekeur en morele depressie in het Noorden? Wat het ook kost?.
  5. forum rang 9 objectief 9 april 2018 20:15
    quote:

    Kor11 schreef op 9 april 2018 20:07:

    "Het is over met het kapitalisme" denk ik niet maar wij zijn in Europa en zeker in Nederland wel een communistisch gebeuren geworden. Op zich niets mis mee maar de geschiedenis wijst uit dat, dat niet altijd goed gaat. Tot op heden nooit bij mijn weten.

    Communistisch....wat is dat...ben je al zo oud, dat bestaat al decennia niet meer.
    De huidige tijd is er een van groot kapitalisme...duizenden woningen komen er elk jaar bij van meer dan 1 miljoen....grote beleggers als Oerlemans, de Prins en onroerend goed maatschappijen kopen tientallen huizen op als belegging...
    dat is niet bepaald een teken van communisme. (dat is iedereen gelijk/dezelfde zorg/woningen/kleding/vervoermiddel etc.
  6. Maan Arkenbosch 11 april 2018 21:35
    Draghi/E.C.B. is een vehikel van het Politbureau in Brussel. Draghi&Co voert uit wat de €urocraten voorkauwen.Om de corrupte zuid E.U. landen in het gareel te houden en om aan hun chantage tegemoet te komen worden wij leeg geplunderd.De banken chanteren via mogelijke in beslagname van de spaarcenten van de kleine spaarders, de corrupte politieke elite.Pensioenfondsen spelen het spel mee. De D666-er Koolmees is de financiële beul, welke het pensioen varkentje moet slachten. Haal je geld van de bank of zet het om in goud en zilver! Wat nog overblijft van je centen, wordt door de politiek, via de belasting opgeslokt!!!
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links