Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer forse verliezen op beurzen Europa

Weer forse verliezen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn dinsdag opnieuw flink in het rood geëindigd, na de afstraffing een dag eerder. Aanhoudende zorgen over de afzwakkende wereldeconomie bleven de beurshandel parten spelen. Vooral de bankensector stond zwaar onder druk.

De AEX-index in Amsterdam sloot met een verlies van 2 procent op 392,58 punten. De MidKap ging 2,4 procent omlaag naar 602,05 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs werden verliezen geleden tot 1,7 procent.

In de AEX stonden staalconcern ArcelorMittal en verzekeraar Delta Lloyd opnieuw onderaan. De grote verliezers van 2015 raakten respectievelijk 10,8 en 14 procent van hun beurswaarde kwijt. Aegon verloor 9 procent.

Hard geraakt

Bankaandelen in Europa werden weer hard geraakt. In Amsterdam verloren ING en ABN AMRO tot 5,9 procent. In Milaan zakte de Italiaanse bank UniCredit 7,9 procent, na de publicatie van zijn kwartaalcijfers. UBS ging in Zürich 4,3 procent omlaag en Barclays en RBS eindigden in Londen tot 4,7 procent in het rood.

Deutsche Bank ging na het zware koersverlies van maandag nog eens 4,3 procent onderuit in Frankfurt. In een memo aan werknemers verzekerde topman John Cryan zijn werknemers dat Deutsche Bank voldoende geld heeft om aan zijn verplichtingen te voldoen. Maandagavond bracht de grootste bank van Duitsland al een persbericht met dezelfde boodschap naar buiten. Commerzbank moest een verlies slikken van 4,4 procent.

Windmolens

In Kopenhagen had de Deense fabrikant van windmolens Vestas de wind juist in de zeilen met een plus van 7,5 procent. Het bedrijf publiceerde sterke resultaten en verhoogt zijn dividend. Verder rekent Vestas voor dit jaar opnieuw op een recordomzet.

De olieprijzen gingen verder omlaag na de daling een dag eerder. De prijs van Amerikaanse olie stond 1 procent lager op 29,40 dollar en Brent zakte 2,5 procent tot 32,05 dollar. Het Internationale Energie Agentschap (IEA) gaf dinsdag aan dat het wereldwijde overaanbod aan olie verder zal stijgen.

Euro

De euro won opnieuw aan waarde ten opzichte van de dollar en bereikte met een stand van 1,1310 dollar het hoogste peil sinds oktober vorig jaar. Bij het Europese slot op maandag stond de euro op 1,1180 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 9 februari 2016 19:18
    Afzwakkende wereldeconomie..... Ten eerste, het is minder groei. Ten tweede, opnieuw komen er weer goede berichten uit de VS. Steeds meer vacatures! Ik weet, de beurs is sentiment gedreven, maar zoveel verlies dit jaar doet wel pijn. Het is vooral belangrijk om stil te blijven zitten als je geschoren wordt, ben al vaker in deze valkuil gestapt.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links