Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX zakt onder 400-puntengrens

AEX zakt onder 400-puntengrens

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs zakte dinsdag in het eerste handelsuur, na een licht hoger begin, onder de grens van 400 punten. Ook de andere beursgraadmeters in Europa stonden in het rood. Zorgen over de wereldwijde economie zorgden wederom voor een negatief sentiment bij beleggers.

De AEX-index noteerde na ongeveer drie kwartier handelen een verlies van 0,6 procent bij 398,41 punten. De MidKap zakte 1,8 procent tot 605,38 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs daalden tot 0,6 procent.

Zwaargewicht Unilever was een van de weinige winnaars in de AEX, met een plusje van 0,4 procent. Verzekeraar Delta Lloyd stond onderaan, met een min van 4,8 procent. Ook staalconcern ArcelorMittal (min 4,5 procent) en kabelbedrijf Altice (min 4,2 procent) behoorden tot de grootste dalers.

TomTom

In de MidKap kelderde navigatiedienstverlener TomTom, na een voorzichtige opening, bijna 10 procent. Het navigatiebedrijf presenteerde zijn jaarcijfers. Analisten wezen op tegenvallende prognoses voor de winstgroei dit jaar. Het resultaat van de afgelopen maanden was bovendien slechter dan verwacht.

Aandelen van financiële instellingen gingen opnieuw sterk omlaag. Zo speelden Société Générale in Parijs en Commerzbank in Frankfurt meer dan 2 procent kwijt. In Amsterdam zakte ING ook meer dan 2 procent en leverde ABN AMRO ruim 3 procent in. In Milaan werd de handel in de banken UniCredit en Monte dei Paschi stilgelegd.

Euro

Een opvallende stijger was Deutsche Bank met een winst van 1,2 procent. De grootste bank van Duitsland kreeg maandag rake klappen, maar stelde beleggers gerust door te wijzen op zijn grote kapitaalreserves.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,1 procent tot 30,34 dollar en Brentolie werd 1,1 procent duurder op 33,24 dollar per vat. De euro was 1,1198 dollar waard, tegen 1,1180 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. SHELL PLC 19 apr
    33,465
    -0,01% -0,005

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links