Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lager in aanloop handelsgesprekken

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag in de min. Beleggers leken niet optimistisch over de kansen op een doorbraak in het handelsoverleg tussen China en de Verenigde Staten later deze week. Dat de Amerikanen meer Chinese bedrijven op hun zwarte lijst hebben gezet, deed de sfeer tussen de economische grootmachten geen goed.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,5 procent lager op 26.350 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,8 procent tot 2915 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq zakte 0,8 procent tot 7890 punten.

Peking is fel gekant tegen de uitbreiding van het Amerikaanse sanctielijst met 28 ondernemingen en instanties. Als reden voor de uitbreiding wezen de Amerikanen naar de vermeende mensenrechtenschendingen in China. China vindt dat de VS zich niet met binnenlandse aangelegenheden moeten bemoeien.

Aangewakkerd

De mineurstemming werd verder aangewakkerd door de aankondiging van de VS om geldstromen naar China verder in te perken. Onder meer ambtenarenpensioenfondsen zouden geen beleggingen meer mogen doen in Chinese bedrijven. Chinese fondsen met een notering in New York zoals Baidu, JD.com en Alibaba verloren tot 3 procent.

Facebook zakte 0,5 procent nu Brussel met wetgeving komt voor cryptovaluta. De techreus werkt met partners aan de ontwikkeling van de eigen libra-munt. In de zomer werd al bekend dat de mededingingsautoriteiten van de Europese Unie mogelijke concurrentieverstoring door de digitale munt van Facebook onderzoeken.

Boeing

Vliegtuigmaker Boeing verloor 0,2 procent. Volgens The Wall Street Journal is er frictie tussen de VS en Europa over het weer in de lucht toestaan van de gewraakte 737 MAX-toestellen. Die staan uit veiligheidsoverwegingen wereldwijd al maanden aan de grond.

Verder verwerkten beleggers tegenvallende cijfers over de producentenprijzen in de VS. Na de slotbel komt kledingmerk Levi Strauss nog met cijfers.

De euro was 1,0952 dollar waard, tegen 1,0947 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,7 procent tot 52,38 dollar. Brentolie werd 0,6 procent goedkoper op 58,04 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links