Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AkzoNobel: serieus gesproken met PPG

AkzoNobel: serieus gesproken met PPG

AMSTERDAM (AFN) - De suggestie en verwijten dat AkzoNobel niet serieus op de toenaderingspogingen van branchegenoot PPG is ingegaan zijn onterecht. Dat zei president-commissaris Antony Burgmans tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering over onder meer de avances van PPG.

,,De suggestie dat er nooit een serieus gesprek is geweest leg ik naast mij neer", zei Burgmans. ,,Wij zijn met een open blik naar ze gegaan om te luisteren." Volgens de voorzitter van de raad van commissarissen zei PPG daar niets nieuws over het neergelegde overnamevoorstel.

In een presentatie voor de aandeelhouders werd ook gewezen op de risico's van mededingingsbezwaren rondom een eventuele samensmelting voor Akzo. Bovendien was er sprake van een cultuurverschil met de Amerikanen. Burgmans noemde de opstelling van de topman van PPG ,,buitengewoon agressief".

Bescheidener

Burgmans gaf aan dat hij zich misschien bescheidener had moeten opstellen in de contacten met betrokkenen over de afwijzing van branchegenoot PPG. Burgmans kreeg veel kritiek van een deel van de aandeelhouders en van PPG zelf over zijn opstelling. Hem werd ook verweten niet genoeg met aandeelhouders en andere betrokkenen te hebben gesproken en niet genoeg te hebben geluisterd.

Drie voorstellen van PPG tot een samengaan werden door AkzoNobel resoluut afgewezen. Een groep kritische aandeelhouders onder aanvoering van investeerder Elliott Advisors drong echter aan op overleg met PPG. Dat verzoek werd doorgezet tot in de rechtszaal, waarbij ook het functioneren en de functie van Burgmans ter discussie werden gesteld.

Gesplitst

Burgmans zei tijdens de vergadering zoals gepland aan het einde van zijn derde termijn medio 2018 op te stappen. Een stemming over zijn positie was volgens hem niet opportuun binnen de kaders van het Nederlands recht.

Om de aandeelhouders een alternatief te bieden voor de dollars die PPG bood, kwam AkzoNobel eerder dit jaar met eigen plannen om de beurswaarde op te krikken. Daarbij worden de verf- en chemietak van AkzoNobel gesplitst.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Jefferies plakt koopadvies op Akzo Nobel
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

66,100 18 apr
+0,400 +0,61%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links