Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstalarm Akzo drukt op Damrak

Winstalarm Akzo drukt op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs stond vrijdag licht in het rood. Ook elders in Europa deden de beurzen een stapje terug na de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street. Op het Damrak verwerkten beleggers een winstalarm van verf- en chemiebedrijf AkzoNobel. Ook maaltijdbezorger Takeaway kreeg rake klappen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent lager op 517,70 punten. De MidKap daalde ook 0,2 procent, tot 799,12 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs verloren tot 0,4 procent.

AkzoNobel was de grootste daler in de AEX met een min van ruim 2 procent. De winstwaarschuwing en het ziekteverlof van financieel directeur Maëlys Castella zijn volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen heftig nieuws. Akzo zag eerder al zijn oververmoeide topman Ton Büchner vertrekken.

Air France-KLM

Koploper bij de hoofdfondsen was ING met een winst van 0,4 procent. In de MidKap stond voedingsbedrijf Wessanen onderaan met een verlies van 1,1 procent. Grootste stijger was chemicaliëndistributeur IMCD met een plus van meer dan 1 procent.

Air France-KLM won 0,8 procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vervoerde in augustus in totaal bijna 9,4 miljoen passagiers. Dat is 5,1 procent meer dan een jaar geleden.

Kas Bank

Bij de kleinere bedrijven kelderde Takeaway bijna 10 procent. Grootaandeelhouder Prime Ventures heeft 2,75 miljoen aandelen van de maaltijdbezorger verkocht. Door de verkoop zakte het belang van Prime van iets meer dan 23 procent tot 16,8 procent.

Kas Bank dikte 1,6 procent aan na sterke resultaten. De effectendienstverlener heeft de winst en de baten in het eerste halfjaar stevig zien oplopen. Het bedrijf blijft vooral profiteren van kostenbesparingen.

Euro

Op de lokale markt won VolkerWessels 0,5 procent. Het bouwbedrijf promoveert volgens beursexploitant Euronext per 18 september naar de MidKap. VolkerWessels neemt de plaats in van vastgoedfonds Vastned (min 0,5 procent) dat een notering in de AScX krijgt. De samenstelling van de AEX blijft bij de kwartaalherweging onveranderd.

De euro was 1,2082 dollar waard, tegen 1,2025 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie zakte 0,1 procent tot 49,02 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 54,63 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. relpinda 8 september 2017 10:22
    Gaat allemaal goed komen ook met AKZO.
    Kijk eens wat er de laatste maanden zoal allemaal is verwoest en kapot gegaan! Moet allemaal weer worden hersteld en goed in de verf worden gezet.

    Kom op de economie draait gewoon door als een tierelier!

    Rustig blijven zitten met je aandelen. en mooie instap of bijkoop momenten.

    LZA :)
  2. LJ_B 8 september 2017 12:24
    Goedemiddag vanuit troosteloos Blaricum.
    Vanochtend kijk je uit het raam en dan denk je, laat maar.... Maar dan lees je dit en dan word ik agressief! En dan krijg je weer zin! Wat een aanfluiting...
    Het is de arrogantie ten top dit, PPG heeft het volgens mij fair gespeeld, wel of niet met hulp van Elliot, dat is niet zo relevant, het is in ieder geval tot nu toe(nog) niet gelukt. Akzo heeft door de jaren heen niet de aandeelhouderswaarde kunnen creëren welke in ieder geval voor beursgenoteerde bedrijven in deze sector te doen gebruikelijk is. Er volgen een aantal biedingen en Politiek den Haag, aangevoerd door Minister Kamp, staat op zijn achterste poten! Why echt!!!! Bemoei je er niet mee, tenzij je staatsbelang hebt, anders gewoon langs de zijlijn staan en mond houden. Want wat gaan we nu krijgen:

    - Bedrijf wordt opgebroken in 2 stukken waarvan er 1 hoogstwaarschijnlijk aan private equity verkocht wordt , meneer Kamp wat denkt u dat er met de banen gaat gebeuren, ik kan u vertellen , dit gaat pijn doen!
    - Andere gedeelte naar PPG? Who knows... In ieder geval zijn alle beste intenties weg bij een kopende partij.

    VEB, mag ik u vragen om hier bovenop te duiken. Het lijkt mij dat we in Nederland niet in een Bananenrepubliek wonen waarbij we koersgevoelig berichten de wereld in sturen om ze vervolgens terug te trekken? Dit moet echt strafbaar worden, en dat te bedenken dat dit de top van het Nederlandse bedrijfsleven is. Wat een hypocriet zooitje...
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:00
    870,27
    -0,43% -3,75
  2. Akzo Nobel 17:35
    61,920
    -0,74% -0,460

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links