Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO en Corbion onderuit op Damrak

ABN AMRO en Corbion onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de meeste andere Europese beurzen veerden licht op na de recente zware verliezen. Beleggers bleven voorzichtig vanwege het opgelaaide handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Op het Damrak werden ABN AMRO en Corbion lager gezet na publicatie van de resultaten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 539,47 punten. De MidKap bleef vlak op 808,87 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,9 procent. Londen daalde 0,1 procent.

ABN AMRO (min 3,8 procent) was de grootste daler in de AEX. De bank boekte in het tweede kwartaal iets meer winst. Wel moest de instelling een voorziening nemen van 114 miljoen euro om beter onderzoek te doen naar zijn klanten bij het onderdeel Retail Banking. De voorziening heeft te maken met de strijd tegen het witwassen.

Corbion

Ahold Delhaize, dat ook met cijfers kwam, volgde met een min van 1,5 procent. Het supermarktconcern had in het tweede kwartaal last van stakingen in de VS. Biotechnoloog Galapagos ging aan kop bij de hoofdfondsen met een plus van 1,7 procent.

In de MidKap verloor Corbion 5,7 procent. Het speciaalchemiebedrijf is minder positief over de omzetgroei die het dit jaar op eigen kracht verwacht te realiseren. Accell klom 2,4 procent bij de kleinere bedrijven. Het fietsenbedrijf verkoopt zijn verlieslatende Amerikaanse activiteiten aan investeerder Regent.

Commerzbank

In Frankfurt zakte Commerzbank 3,9 procent. De Duitse bank waarschuwde dat het moeilijker wordt zijn winst dit jaar te verhogen, een belangrijke doelstelling voor het financiële concern. Het Duitse fintechbedrijf Wirecard zakte 2,3 procent, ondanks een verhoging van de winstverwachting. Herverzekeraar Munich Re zag de kwartaalwinst stevig groeien en won 1,1 procent. UniCredit verloor 2,9 procent in Milaan. De Italiaanse bank verlaagde zijn omzetdoelstelling voor dit jaar.

De euro was 1,1195 dollar waard, tegen 1,1198 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent minder op 53,57 dollar. Brentolie zakte 0,3 procent in prijs tot 58,79 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
AEX
Corbion

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,555
    +0,23% +0,035
  2. AEX 17 apr
    865,35
    -1,07% -9,32
  3. Corbion 17 apr
    18,830
    +0,70% +0,130

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links