Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street lijkt lager te gaan openen

Wall Street lijkt lager te gaan openen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een lagere opening. Beleggers zijn op hun hoede na de voorspelling van de Europese Commissie dat de economie dit jaar door een dieper dal zal gaan dan eerder voorzien. Verder rapporteerde Duitsland een zwakker dan verwacht cijfer over de industrie. Daarmee spelen zorgen over de impact van de crisis op de economie weer op. Zeker omdat in de VS het aantal besmettingen nog altijd hard oploopt.

Volgens Brussel zal de economie van de eurozone nog forser krimpen dan eerder geraamd. In grote economieën van de eurzone als Italië, Spanje en Frankrijk zal de min in de dubbele cijfers uitkomen. Ook het herstel in Europa zal minder krachtig zijn, aldus de commissie.

Op Wall Street zal onder meer de luchtvaartsector onder druk staan na een steeds luidere roep om de versoepeling van de coronamaatregelen terug te draaien. In de zogeheten voorbeurshandel deden United Airlines en American Airlines een duidelijke stap terug.

Cruisemaatschappijen

Ook cruisemaatschappijen staan voor een lager begin van de handel, ondanks de aankondiging dat bedrijven samen optrekken met het verbeteren van de veiligheid aan boord van schepen. De energiesector beweegt mogelijk op het nieuwe rapport over de olievoorraden van olieagentschap EIA.

Beter dan verwachte cijfers van Zuid-Koreaanse techreus Samsung zet mogelijk de koersen van toeleveranciers in beweging. Maker van iPhones Apple moet mogelijk een hoger bedrag uitkeren aan Samsung omdat het Amerikaanse bedrijf minder displays heeft afgenomen dan was afgesproken.

Novavax

Voor biotechnologiebedrijf Novavax lijkt een koerssprong in de maak. De onderneming lijkt goed op weg met de ontwikkeling van een coronamedicijn en kreeg daarvoor 1,6 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Dat geld wordt gebruikt voor onderzoek en ontwikkeling.

Chemieconcern Bayer, dat ook in New York een notering heeft, staat in de schijnwerpers. Het bedrijf sloot onlangs een megaschikking met Amerikanen die beweren kanker te hebben gekregen door de onkruidverdelger. Maar volgens een rechter in Californië kunnen bepaalde onderdelen van die overeenkomst niet door de beugel.

De aandelenbeurzen in New York sloten maandag met flinke plussen, geholpen door de winsten op de Chinese beurzen. De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot 1,8 procent hoger op 26.287,03 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,6 procent tot 3179,72 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 2,2 procent tot 10.433,65 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 7 juli 2020 15:40
    Met al dat goede nieuws een kwestie van tijd voordat de Dow 27.300 uitneemt. NOT.

    Florida's greater Miami area became the latest U.S. coronavirus hot spot to roll back its reopening while Texas registered an all-time high in the number of people hospitalized at any one moment with COVID-19 for the eight straight day.
  2. Ger 02490 7 juli 2020 16:03
    quote:

    ruud11 schreef op 7 juli 2020 15:55:

    Zal trump over cijfers van 16 uur weer blije tweets sturen????
    De vorige keer ongeveer 10 keer in een uur .
    Natuurlijk....als het goed gaat ligt het aan kuifje.
    Ongetwijfeld komt er een moment dat ook kuifje het NIET meer naar zijn hand kan zetten, en het gegoochel met cijfers is afgelopen. Duurt niet zo lang meer. Nog even geduld.
  3. forum rang 4 inbetween 7 juli 2020 16:10
    quote:

    Ger1948 schreef op 7 juli 2020 16:03:

    [...]
    Natuurlijk....als het goed gaat ligt het aan kuifje.
    Ongetwijfeld komt er een moment dat ook kuifje het NIET meer naar zijn hand kan zetten, en het gegoochel met cijfers is afgelopen. Duurt niet zo lang meer. Nog even geduld.
    Ik deel je mening. Ik blijf nog steeds bij mijn standpunt: AEX over enkele weken rond de 500.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links