Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ArcelorMittal en Wessanen lager op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag lager geëindigd. Beleggers verwerkten opnieuw de nodige bedrijfsresultaten en een verlaging van de groeiprognoses voor de eurozone. De nieuwe economische ramingen zorgden voor enige koersdruk. Op het Damrak werd staalreus ArcelorMittal lager gezet na publicatie van de jaarcijfers en kelderde Wessanen na een afwaardering.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,1 procent lager op 530,50 punten. De MidKap leverde 1,5 procent in tot 727,25 punten. De beurzen in Parijs en Londen zakten respectievelijk 1,8 procent en 0,8 procent. Frankfurt noteerde een min van 2,7 procent.

Bij de hoofdfondsen stond ArcelorMittal (min 4,8 procent) bij de grootste dalers. Het bedrijfsresultaat van het staalconcern nam in 2018 toe, geholpen door gestegen prijzen en overnames. De verschepingen van staal gingen echter omlaag, mede door een afnemende vraag in verschillende landen. Kabel- en telecombedrijf Altice Europe leverde 5 procent in en was de grootste daler in de AEX. Koploper bij de hoofdfondsen was biotechnoloog Galapagos met een winst van 1,4 procent.

Intertrust

In de MidKap ging Intertrust 3,5 procent omhoog. De jaarcijfers vielen volgens de financieel dienstverlener ruim binnen de eigen doelstellingen. Alleen beursintermediair Flow Traders, dat vrijdag cijfers rapporteert, deed het met een plus van 3,8 procent beter. Fagron steeg 3,5 procent bij de kleinere bedrijven. De toeleverancier aan apotheken is vorig jaar stevig gegroeid, vooral in Noord- en Zuid-Amerika. Wessanen werd juist flink omlaag gezet na een verkoopadvies en een lager koersdoel door Kempen en speelde 12,1 procent kwijt.

In Parijs verloor Publicis bijna 15 procent aan beurswaarde na teleurstellende resultaten van het Franse reclamebedrijf. Société Générale zakte 6,8 procent. De Franse bank zet het mes in zijn zaken- en handelsdivisie na tegenvallende resultaten. UniCredit dikte 1,9 procent in in Milaan ondanks beter dan verwachte resultaten van de grootste Italiaanse bank.

Sanofi

Het Franse farmaceutische concern Sanofi, dat ook met cijfers kwam, verloor 1,6 procent. Olie- en gasreus Total daalde 1,5 procent na publicatie van de resultaten. Reisorganisatie TUI ging haast 20 procent onderuit na een verlaging van de winstverwachting. Concurrent Thomas Cook dikte 10 procent aan. Het bedrijf onderzoekt alle opties voor zijn vliegtak.

De euro stond op 1,1349 dollar, tegen 1,1381 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent goedkoper op 53,24 dollar. Brent zakte 0,8 procent in prijs tot 62,18 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 16:15
    861,60
    -0,43% -3,76
  2. 23,800
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links