Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam zet opmars door

Beurs Amsterdam zet opmars door

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse AEX-index ging woensdag verder vooruit, na de winsten van de afgelopen handelsdagen. Elders in Europa was het beeld wisselend. Op het Damrak vielen de kwartaalberichten van supermarktconcern Ahold Delhaize en roestvrijstaalmaker Aperam in de smaak.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,6 procent hoger op 593,90 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 884,04 punten. Parijs won 0,2 procent en Frankfurt ging licht omhoog. Londen daalde 0,1 procent.

Ahold Delhaize ging aan kop bij de hoofdfondsen met een winst van 4,4 procent. De Belgisch-Nederlandse supermarktketen zag de kwartaalomzet stijgen. Volgens analisten van Berenberg waren de resultaten beter dan verwacht. Staalconcern ArcelorMittal (min 2,4 procent) was hekkensluiter in de AEX.

Adidas

In de MidKap was Aperam veruit de sterkste stijger met een plus van ruim 10 procent. De roestvrijstaalproducent boekte afgelopen kwartaal flink minder omzet en winst. Volgens analisten van Morgan Stanley was het operationele resultaat wel beter dan voorzien. Postbedrijf PostNL sloot de rij met een verlies van 4,5 procent. Raambekleder Hunter Douglas daalde 0,7 procent op de lokale markt na een daling van de kwartaalomzet.

Het Duitse sportmerk Adidas voerde de omzet in het derde kwartaal op en is naar eigen zeggen op weg naar een recordjaar. Het aandeel daalde desondanks 3,3 procent. De Duitse betalingsverwerker Wirecard zakte 1,3 procent na publicatie van de resultaten. Automaker BMW, die ook met cijfers kwam, verloor 0,3 procent in Frankfurt.

Koersen

Société Générale dikte ruim 4 procent aan in Parijs na resultaten van de Franse bank. Ook de handelsupdate van de Franse treinmaker Alstom (plus 1,4 procent) viel in de smaak. In Londen werden de halfjaarcijfers van warenhuisketen Marks & Spencer beloond met een koerswinst van 3 procent.

De euro was 1,1081 dollar waard, tegen 1,1067 dollar een dag eerder. Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 57,32 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent minder op 62,82 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links