Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Belangrijke productintegratie TomTom met Microsoft'

AMSTERDAM (AFN) - TomTom heeft vrijdag een belangrijke nieuwe bekendmaking gedaan op het vlak van productintegratie met Microsoft. Dat schrijven kenners van ING in een rapport. De marktvorsers wijzen daarin ook op enkele persverklaringen van de navigatiedienstverlener van donderdag, vanaf de autoshow IAA in Frankfurt.

TomTom kondigde aan zijn navigatie te integreren met het Microsoft Connected Vehicle Platform. Informatie kan daardoor van voertuigen worden gestuurd naar Microsofts Azure. Via die clouddienst kan de data worden gebruikt door automakers om producten en diensten te verbeteren en op het terrein van autonoom rijden. Donderdag liet TomTom weten te gaan testen met een zelfrijdende auto en een samenwerking met softwareleverancier Hella Aglaia aan.

ING noemt de aankondigingen vooral een marketingtool met geen financiële impact op de korte termijn. Wel onderstrepen ze dat de nieuwe technologie van TomTom in de toekomst een belangrijke bouwsteen zal zijn voor autonoom rijden, aldus de analisten.

Negatieve ontwikkeling

De bank haalt ook een negatieve ontwikkeling rondom TomTom aan: het Amerikaanse GM heeft aangekondigd dat het vanaf 2021 gebruik zal maken van Android Auto. Daarmee heeft na de Volvo en de alliantie Renault, Nissan en Mitsubishi nu een derde 'original equipment manufacturer' gekozen voor het Google-product. Het sluit TomTom volgens ING niet uit als leverancier, maar onderstreept de sterke positie van Google in de sector.

ING heeft een koopadvies op TomTom, dat vrijdag omstreeks 10.40 uur 2,7 procent hoger stond op 11,43 euro. Daarmee was het aandeel de grootste stijger bij de middelgrote fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft Corp
TomTom

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. 0,0 6 september 2019 11:50
    Android auto is in-car entertainment en koppeling met je telefoon voor de berijder dus alles wat de consument ziet. Dat is niet de markt waar Tomtom zich in begeeft of nastreeft, de techniek aangaande autonooom rijden zit niet naast je spotify en youtube appje in je dashboard waar android auto over gaat.
    Onjuiste of in ieder geval onvolledige berichtgeving.

    Tomtom wil helemaal niet concurreren op dat vlak, en autofabrikanten willen vooralsnog zeer duidelijk niet in zee met google vwb autonoom rijden.

    Anders kan GM ook wel stoppen met Cruise (en dat doen ze bepaald niet), is Tomtom's testauto geen Volvo en is RNM niet een van de launching partners voor het microsoft platform maar dat wordt niet vermeld in het stuk. Je kunt net zo makkelijk stellen dat Apple Carplay een bedreiging is voor Tomtom, is niet zo gaat over een ander stuk techniek.
  2. [verwijderd] 6 september 2019 13:42

    Google, Facebook....

    Allemaal te groot geworden dat bedrijven afhankelijk zijn.

    Wereld leiders moeten de macht posities van Google, Facebook onderzoeken of er voldoende concurrentie is.

    Op deze manier draait de wereld op GOogle.

    Het is goede ontwikkeling dat Huawei met eigen platform zou komen.

    Dan kan TomTom blijven innoveren en niet omdat Google de markt gaat bepalen voor navigatie, auto, apps etc.....

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 404,330
    -1,82% -7,510
  2. TomTom 17:35
    5,700
    -4,68% -0,280

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links