Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook Rusland voert heffingen tegen VS in

MOSKOU (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Ook de Russen mengen zich in de handelsoorlog. Rusland heeft een reeks importheffingen op Amerikaanse producten afgekondigd. Het gaat om een vergelding op de Amerikaanse importheffingen op aluminium en staal, zei minister van Economische Zaken Maxim Oresjkin.

De importtarieven liggen tussen de 25 en 40 procent en gelden voor benodigdheden voor de olie- en gasindustrie, metaalindustrie en glasvezelbedrijven uit de VS. De Russische regering wil geïmporteerde producten vervangen door alternatieven van binnenlandse makelij, aldus Oresjkin.

Volgens Oresjkin zijn de tegenmaatregelen gematigd. De heffingen zouden Rusland zo'n 88 miljoen dollar opleveren, terwijl de economische schade van de Amerikaanse metaalheffingen op meer dan een half miljard dollar wordt beraamd. Rusland beraadt zich nog op verdere heffingen.

Grootste handelspartner

Rusland importeert jaarlijks voor 12,5 miljard dollar uit de Verenigde Staten. Daarmee is Rusland de op vijf na grootste handelspartner van de VS, stelde het ministerie van Economische zaken.

De aankondiging volgt op een escalatie van het handelsconflict tussen de VS en China. De Amerikanen voerden vrijdag heffingen op Chinese producten met een totale waarde van 34 miljard dollar in, waarna Peking met gelijke munt terugsloeg.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 6 juli 2018 17:12
    quote:

    pietje-2005 schreef op 6 juli 2018 15:01:

    Ja, neem aan dat ze die kwaliteiten voor alles niet in huis hebben.
    De Russische wapenindustrie, heeft productielijnen die technisch ruim boven die van Nederland en/of Duitsland uit steken. Met deze kennis en apparatuur, kunnen ze zeker de olie- en gasindustrie wel bedienen. De import uit Amerika is echter 'lucratiever' zoals men dat in Rusland noemt. 'Niets is wat het lijkt' zullen we maar zeggen.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links