Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Galapagos start fase 2a studie met GLPG1690

MECHELEN (AFN) - Galapagos start een zogeheten fase 2a studie met het middel GLPG1690 bij patiënten met idiopathische longfibrose. Dat maakte het Belgische biotechnologiebedrijf woensdag bekend.

Tijdens de studie krijgen 24 patiënten met de longziekte gedurende twaalf weken dagelijks het middel toegediend. Het doel van de studie is onder meer om de veiligheid, verdraagbaarheid en verschillende eigenschappen van GLPG1690 bij de patiënten te onderzoeken.

Galapagos verwacht de werving van patiënten voor het einde van 2016 af te ronden en resultaten in het tweede kwartaal van 2017 te kunnen rapporteren.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. 26 feb Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Gala-diner 7 april 2016 09:12
    Dit persbericht van GAlapagos zie ik nog niet op IEX...
    Gereglementeerde informatie

    7 april 2016, 7.30 CET
    Galapagos en MorphoSys starten Fase 1 studie met gezamenlijk antilichaamprogramma MOR106
    Mechelen, België en Martinsried/München, Duitsland; 7 april 2016 – Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) en MorphoSys AG (FSE: MOR; Prime Standard Segment, TecDAX; OTC: MPSYY) hebben vandaag aangekondigd dat MOR106, een first-in-class kandidaatmedicijn, is gedoseerd aan gezonde vrijwilligers in een Fase 1 studie. MOR106 is een gezamenlijke ontdekking van Galapagos en MorphoSys binnen hun samenwerkingsovereenkomst, en heeft een nieuw werkingsmechanisme met een mogelijke toepassing in ontstekingsziekten.
    Het primaire doel van de Fase 1 studie is om de veiligheid en verdraagbaarheid na eenmalige oplopende doseringen va nMOR106 te bestuderen. De studie is gerandomiseerd en geblindeerd voor vrijwilligers en artsen, omvat een placebogroep en wordt gehouden in één centrum in België. Het nieuwe antilichaam zal aan minimaal 56 gezonde vrijwilligers worden toegediend. Deze Fase 1 studie kan gemakkelijk worden aangepast, waardoor, afhankelijk van de uitkomst van de studie in gezonde vrijwilligers, direct een meervoudige doseringsstudie in patiënten kan starten.
    Het secundaire doel van de Fase 1 studie is het bepalen van het farmocokinetische profiel van MOR106, en ook of er anti-medicijnantilichamen aanwezig zijn als maatstaf voor de mate waarin het antilichaam een specifieke immuunrespons oproept na toediening van MOR106. De resultaten van de hele studie, inclusief de mogelijke direct opvolgende studie in patiënten, worden verwacht in de tweede helft van 2017.
    “De alliantie met MorphoSys heeft een first-in-class kandidaat-antilichaam opgeleverd,” zegt Piet Wigerinck, CSO van Galapagos. “MOR106 is het tiende Galapagos’ kandidaatmedicijn met een nieuw werkingsmechanisme dat de klinische fase ingaat.”
    “We zijn verheugd dat het eerste antilichaamprogramma binnen onze alliantie met Galapagos de fase van klinische ontwikkeling heeft bereikt. MOR106 is ons vijfde eigen antilichaamprogramma in klinische ontwikkeling en het eerste van ons nieuwe Ylanthia technologie platform. We zijn enthousiast over de groeiende waarde en volwassenheid van onze ontwikkelingspijplijn. De start van dit zeer innovatieve klinische ontwikkelingsprogramma geeft ook de kracht aan van onze voortgaande samenwerking met Galapagos,” aldus Dr. Arndt Schottelius, Chief Development Officer van MorphoSys AG.
    Over MOR106 en de samenwerking op het gebied van antilichamen
    MOR106 is een menselijk IgG1 monoclonaal antilichaam voor de behandeling van ontstekingsziekten. MOR106 komt voort uit de in 2008 gestarte alliantie van Galapagos en Morphosys, waarin beide bedrijven hun technologie en expertise bijdragen. Galapagos voorziet in de ziekte-gerelateerde biologie, inclusief cellulaire assays en targets ontdekt met haar target discovery platform. MorphoSys draagt haar Ylanthia antilichaamtechnologie bij om zo volledig menselijke antilichamen te genereren gericht tegen het target, alsmede de volledige CMC ontwikkeling van deze compound. Galapagos en MorphoSys zullen onderzoeks- en ontwikkelingskosten gelijk blijven delen, net als alle toekomstige opbrengsten.

    www.glpg.com/press-releases
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Galapagos

27,720 15:08
-0,420 -1,49%
Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links