Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schikking toplieden SBM Offshore definitief

AMSTERDAM (AFN) - Topman Bruno Chabas en commissaris Sietze Hepkema van SBM Offshore hebben een definitieve schikking getroffen met justitie in Brazilië. Zij zijn daarmee af van aanklachten die tegen hen waren ingediend wegens corruptie, zonder dat zij schuld hebben bekend.

SBM Offshore maakte in januari al bekend dat met een bedrag van omgerekend zo'n 111.000 euro strafvervolging van de twee bestuurders zou worden afgekocht. Die deal is door een Braziliaanse rechter bekrachtigd, meldde de leverancier van opslag- en productieschepen aan de olie- en gasindustrie woensdag.

De aanklachten tegen Chabas en Hepkema kwamen half december naar buiten. De verdenkingen hielden verband met het omvangrijke omkoopschandaal rond het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras, waar het Nederlandse SBM Offshore bij betrokken zou zijn geweest.

Verenigde Staten

Chabas trad begin 2012 aan als topman. Onder zijn leiding begon SBM Offshore een onderzoek naar mogelijke malversaties in Brazilië en enkele Afrikaanse landen. De jurist Hepkema werd naar aanleiding van de eerste resultaten toegevoegd aan de raad van bestuur. Vorig jaar stapte hij over naar de raad van commissarissen.

SBM Offshore zelf trof in het kader van deze omkopingszaken in 2014 al een schikking met het Openbaar Ministerie in Nederland. In de Verenigde Staten wordt het bedrijf niet vervolgd, maar in Brazilië loopt nog wel een gerechtelijk onderzoek. Ook daar hoopt SBM Offshore tot een schikking te kunnen komen. Het heeft daarvoor al een voorziening getroffen van 245 miljoen dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 19 apr
    125,400
    -0,16% -0,200
  2. SBM Offshore 19 apr
    14,560
    +0,69% +0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links