Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Positief sentiment zet Wall Street hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag halverwege de handelsdag opnieuw hoger. De Amerikaanse beurzen sloten de afgelopen drie dagen al met winst. Net als in Azië en Europa wordt het sentiment op Wall Street gesteund door het besluit van China om de importheffingen op sommige Amerikaanse goederen te halveren. De zorgen over het nieuwe coronavirus lijken steeds verder weg te ebben op de financiële markten.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,3 procent hoger op 29.366 punten. De breed samengestelde S&P 500 kreeg er 0,3 procent bij tot 3343 punten, techbeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 9563 punten.

Socialemediabedrijf Twitter wist meer gebruikers aan zich te binden. Verder klom de kwartaalomzet voor het eerst naar meer dan 1 miljard dollar. Twitter maakte een koerssprong van meer dan 17 procent.

Qualcomm

Qualcomm (min 1,2 procent) liet bij zijn handelsbericht weten dat de Europese Commissie opnieuw onderzoekt of de chipfabrikant misbruik maakt van zijn marktpositie. De commissie heeft het bedrijf vragen gesteld over de verkoop van chips die worden gebruikt in apparaten die werken met 5G.

Tabaksfabrikant Philip Morris International (plus 3,4 procent) denkt dit jaar zijn winst met een vijfde op te kunnen voeren dankzij de toenemende populariteit van zijn sigarettenvervanger IQOS. De onderneming wees daarbij naar de uitstekende verkoopprestaties in het afgelopen kwartaal.

Tesla

Verder stond Tesla opnieuw in de belangstelling. Volgens mediaberichten sluit de maker van elektrische auto's zijn winkels in China vanwege het nieuwe coronavirus. Tesla steeg 3,9 procent

Cosmeticamerk Estée Lauder verwacht door de uitbraak van het coronavirus minder make-up, parfum en huidverzorgingsproducten te verkopen in de komende tijd. Het bedrijf waarschuwde voor zwakkere resultaten, maar werd 3,8 procent hoger gezet.

Yum Brands

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer de maker van actiecamera's GoPro, farmaceut Bristol-Myers Squibb, beursbedrijf Intercontinental Exchange (ICE), vleesverwerker Tyson Foods, fastfoodbedrijf Yum Brands, koffie- en donutketen Dunkin' en levensmiddelenconcern Kellogg.

De euro was 1,0976 dollar waard tegen 1,0980 bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 50,89 dollar. Brentolie werd 0,7 procent goedkoper op 54,90 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links