Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom lanceert 3D-kaart in twee staten VS

LAS VEGAS (AFN) - TomTom heeft woensdag zijn zogenoemde HAD-kaart voor de Amerikaanse staten Californië en Michigan gelanceerd. De HAD-kaart biedt een 3D-rijbaankaart waarin belangrijke snelwegen zijn opgenomen. In de Verenigde Staten is nu 25.000 kilometer aan wegennet met de nieuwe technologie in kaart gebracht.

De lancering is goed nieuws voor liefhebbers van zelfrijdende auto's. Naast de HAD-kaart brengt TomTom ook RoadDNA uit voor de gebieden, een gerelateerd product dat voertuigen in staat stelt om hun positie op de weg te bepalen. Volgens TomTom maakt de nieuwe technologie het mogelijk dat zelfrijdende wagens verder kunnen kijken dan hun sensoren.

TomTom bracht het nieuws naar buiten tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas. Enkele maanden geleden lanceerde TomTom ook al een HAD-kaart en RoadDNA voor de Duitse Autobahn.

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 17 apr TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 januari 2016 09:16
    quote:

    flatliner schreef op 6 januari 2016 08:53:

    Nu nog een keer winst maken.
    De kost gaat voor de baat! TomTom heeft de afgelopen jaren enorme extra kosten gemaakt voor het ontwikkelen van een real-time platform. Dit unieke platform is nu gereed en heeft naar schatting enkele honderden miljoenen gekost. Dat is niet geactiveerd maar direct als kosten geboekt en idd zijn daardoor de winsten de afgelopen jaren fors gedrukt.
    Daarnaast heeft TomTom de miljarden schuldenberg van de aanschaf van de kaartendatabase volledig afgelost. TomTom is schuldenvrij!!! Kerngezond met unieke nieuwe producten en winstgevend. De groei is in 2015 voorzichtig gestart.

    Komende 10 jaar is het decennium van 'the connected car' en wordt er geoogst via klanten als Apple en Uber, maar vooral ook in Automotive via klanten als Bosch, Volkswagen, BMW en de megaklanten Fiat-Chrysler, Renault, Peugeot-Citroen etc.etc. Die orders zijn al binnen en het duurt een paar jaar voo
    rdat dat zich in keiharde omzet vertaald. Vanaf 2016 en de jaren daarna gaan we het in de explosief groeiende winsten terug zien.

    Het gepatenteerde RoadDNA van TomTom kan zelfs de nieuwe wereldstandaard worden! Unieke en bewezen technologie voor de zelfrijdende auto (maar vanaf nu al beschikbaar voor ADAS en HAD dat in meer en meer auto's wordt ingebouwd in de komende jaren; take-rate stijgt van nu 30% naar straks bijna 100%)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TomTom

5,700 19 apr
-0,280 -4,68%
Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links