Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Vopak presteert volgens verwachting'

AMSTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft in het afgelopen kwartaal volgens verwachting gepresteerd, stellen analisten van KBC Securities. Onder meer in Azië en het Midden-Oosten vielen de prestaties wat tegen, maar dat werd opgevangen door betere resultaten in China en Noord-Azië.

De onderneming heeft te maken met ongunstige ontwikkelingen op de oliemarkt, maar vanaf volgend jaar ziet het er weer zonniger uit. De komende tijd komt namelijk de nodige nieuwe capaciteit beschikbaar en worden de gevolgen van de kostenbesparingen volledig zichtbaar. Ook biedt de overgang naar scheepsbrandstof met een lager zwavelpercentage kansen.

Analisten van NIBC noemen de prestaties van Vopak goed en wijzen erop dat het bedrijfsresultaat (ebitda) in de eerste negen maanden van dit jaar slechts 3 procent lager liggen, terwijl de tankopslag in Singapore vanaf het vierde kwartaal bij gaat dragen in de omzet. De vooruitzichten zijn daarom oké, vindt NIBC.

Positief ontwikkeld

ING-marktvorsers wijzen erop dat Vopak beter heeft gepresteerd dan de marktverwachtingen, zonder dat de markt zich positief ontwikkelde. Onder meer de omzet en het benuttingspercentage vielen mee.

KBC en ING hebben een hold-advies. Het koersdoel bij KBC is 37 euro, dat van ING staat op 45 euro. Het aandeel Vopak stond maandag rond 09.55 uur 4,6 procent hoger op 41,79 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust
Vopak

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. HAL Trust 22 apr
    125,000
    0,00% 0,000
  2. 38,280
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links