Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer drukke cijferweek voor beleggers

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek weer veel bedrijfscijfers voor hun kiezen. In Amsterdam openen onder meer PostNL, ABN AMRO en Ahold Delhaize de boeken. Ook mag er wederom een hele reeks macro-economische gegevens worden verwerkt.

PostNL komt maandag met zijn resultaten over het derde kwartaal. Analisten rekenen op een hogere omzet dan een jaar terug, dankzij de groeiende pakketdivisie. Ook tankopslagbedrijf Vopak doet dan zijn handelsbericht naar buiten. Daar zullen beleggers vooral letten op de ontwikkeling van de bezettingsgraad.

Op macro-economisch gebied begint de week met veel inkoopmanagerscijfers uit de eurozone. Dinsdag komen er officiële gegevens over de detailhandelsverkopen in Europa, de industriële productie in Duitsland en de inflatie in Nederland. Later in de week volgen nog meer productiecijfers, ook uit de Verenigde Staten.

ABN AMRO en Ahold Delhaize zijn woensdag aan de beurt met hun kwartaalbericht. Dat wordt sowieso een drukke dag op het Damrak. Onder meer roestvrijstaalbedrijf Aperam en SBM Offschore geven dan eveneens een update.

Verzekeraar Aegon en bouwer BAM volgen donderdag, evenals frisdrankbottelaar Refresco. Dat bedrijf zit waarschijnlijk niet heel lang meer op de beurs. Onlangs stemde Refresco in met een overnamevoorstel door de Franse investeer PAI. De cijfers van staalconcern ArcelorMittal en baggeraar Boskalis krijgen vrijdag waarschijnlijk het meeste aandacht op Beursplein 5.

Buiten Nederland staan onder meer resultaten van autobouwer BMW, farmaceut Valeant en energiereus E.on op de agenda. In de VS staat de retailbranche weer in de belangstelling, door cijfers van Macy's en JC Penney. Op Wall Street geven ook kantoortoeleverancier Office Depot en Snap, het moederbedrijf van foto- en video-app Snapchat, nog een kijkje in de boeken.

Verder zal op de financiële markten de situatie rond Catalonië weer sterk in de gaten worden gehouden. De Amerikaanse president Donald Trump reist de komende tijd door Azië. Daar bespreekt hij met diverse regeringsleiders waarschijnlijk de spanningen rond Noord-Korea.

Overigens is het tijdverschil tussen Nederland en de VS deze week weer zoals gebruikelijk. Daar is dit weekend, een weekje later dan in Europa, ook de wintertijd ingegaan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links