Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street staat weer voor rode beursdag'

'Wall Street staat weer voor rode beursdag'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zullen maandag naar verwachting lager aan de nieuwe handelsweek beginnen, nadat Wall Street vorige week ook al in mineur eindigde. Beleggers zijn nog altijd bevreesd voor oplopende handelsspanningen tussen de VS en China. Die zorgen er onder meer voor dat de olieprijs hard daalt.

Peking kondigde tegenmaatregelen in een reactie op het Amerikaanse dreigement dat de importtarieven op nog meer Chinese goederen zullen worden verhoogd. China stond maandag toe dat de yuan zakte naar het laagste niveau in tien jaar, en schortte de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten op. Het zorgde in Azië en Europa weer voor stevige verliezen op de aandelenbeurzen.

Techreus Apple staat voor een lagere opening, in het kielzog van de spanningen, die de vraag naar iPhones en andere apparaten naar verwachting geen goed zal doen. Ook andere grote techbedrijven als Google-moeder Alphabet, Facebook, Netflix en Amazon stonden in de zogeheten voorbeurshandel in het rood. Dat gold ook voor vliegtuigbouwer Boeing en machinemaker Caterpillar, die doorgaans gevoelig zijn voor opspelende handelskwesties.

Olieprijzen

Een vat Amerikaanse olie kostte maandag kort voor de openingsbel op Wall Street 1,5 procent minder op 54,82 dollar. De prijs van Brentolie daalde ook 1,5 procent tot 60,96 dollar per vat. Dat de prijzen zakken is het gevolg van de mogelijk mindere vraag in de nasleep van het handelsconflict. Eerder was sprake van stijgende olieprijzen vanwege spanningen in de Perzische Golf waar Iran een buitenlandse tanker had geconfisceerd.

Verder opende nog een aantal bedrijven de boeken. Investeerder Berkshire Hathaway rapporteerde dit weekend een nettowinst die op jaarbasis 7,9 miljoen dollar hoger uitviel. Ook de kaspositie werd versterkt. Wel merkte het bedrijf op de financiële markten minder bereidheid is om risico's te nemen. Het operationele resultaat van het investeringsvehikel van superbelegger Warren Buffett viel op jaarbasis lager uit.

Handelsoorlog

Ook vleesverwerker Tyson Foods gaf inzage in de resultaten. Op macro-economisch vlak volgen na de openingsbel nog cijfers over de dienstensector van onderzoeksbureau's Markit en ISM.

De vrees voor verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de economische grootmachten zorgde voor het weekend al voor een mineurstemming op Wall Street. De Dow-Jonesindex eindigde vrijdag 0,4 procent lager op 26.485,01 punten. De breder samengestelde S&P 500 verloor 0,7 procent op 2932,05 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte 1,3 procent tot 8004,07 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. pmepme 5 augustus 2019 15:54
    Wedde dat China door de "zure"importheffing app(l)el heen biit, vervolgens plotseling Boeings afbesteld negen landbouwproducten meer uit de USA importeert. Trump kan wel hogere heffingen opleggen maar ook de werknemers en de klanten in de VS zijn daarvan de dupe.Een mooie manier om de economische macht van China te etaleren en Trump (the dealmaker) met min of meer lege handen achter te laten en zo te verhinderen dat hij wordt herverkozen.
  2. [verwijderd] 5 augustus 2019 16:13
    quote:

    pmepme_ schreef op 5 augustus 2019 15:54:

    Wedde dat China door de "zure"importheffing app(l)el heen biit, vervolgens plotseling Boeings afbesteld negen landbouwproducten meer uit de USA importeert. Trump kan wel hogere heffingen opleggen maar ook de werknemers en de klanten in de VS zijn daarvan de dupe.Een mooie manier om de economische macht van China te etaleren en Trump (the dealmaker) met min of meer lege handen achter te laten en zo te verhinderen dat hij wordt herverkozen.
    Dat is vrijwel zeker, wie denkt dat Trump het spel onder controle heeft, heeft ook het wel goed mis. De pleuris is nu wel uitgebroken wat dat betreft. Een feest voor wie short zit....
  3. [verwijderd] 5 augustus 2019 17:06
    Trump heeft zojuist de agriculturele sector van de VS om zeep geholpen door de grootste afnemer weg te jagen. China heeft opdracht gegeven de aankoop van Agri producten in VS op te schorten en nieuwe leveranciers te zoeken (en al gevonden) in Brazilië, Rusland, etc.

    Dat wordt een harde noot omdat weer goed te krijgen.

    Trump kan weer een paar duizend faillissementen op zijn naam schrijven en dit keer boerenbedrijven. die had hij nog niet.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links