Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ziggo Sport populairder door Max Verstappen

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Ziggo vaart wel bij het succes van Formule 1-coureur Max Verstappen. Hierdoor is Ziggo's sportkanaal naar eigen zeggen fors in populariteit gestegen en dat draagt er aan bij dat het klantenverloop bij het kabelbedrijf minder wordt. Ziggo heeft afgelopen kwartaal wederom klanten verloren, maar er gingen niet zoveel tv-kijkers weg als eerder het geval was.

De onderneming die binnenkort samengaat met Vodafone Nederland telde eind juni 28.000 abonnementen minder dan drie maanden daarvoor. Ziggo spreekt van een ,,sterke verbetering'' ten opzichte van het verlies van 87.000 klanten in dezelfde periode vorig jaar.

Ziggo Sport trok tijdens de races van Verstappen de laatste tijd meer dan 1 miljoen kijkers. De kabelaar blijft ook investeren in zijn sportkanaal. Binnenkort zal daarop ook de Premier League, de hoogste Engelse voetbalcompetitie, worden uitgezonden.

Goede prestaties

Naast de verbeteringen bij Ziggo in Nederland, zette moederbedrijf Liberty Global ook het Verenigd Koninkrijk en Duitsland goede prestaties neer. Internationaal kreeg het concern er ongeveer twee keer zoveel klanten bij als in dezelfde periode vorig jaar. Alles bij elkaar ging het om 277.000 stuks.

De totale omzet groeide met ruim 5 procent naar een kleine 4,5 miljard dollar (ruim 4 miljard euro). Liberty Global rapporteerde verder een nettowinst van ruim 101 miljoen dollar. Een jaar geleden werd nog een verlies van bijna 465 miljoen dollar in de boeken gezet.

De Europese Commissie gaf het moederbedrijf van Ziggo en Vodafone eerder deze week toestemming om hun Nederlandse activiteiten samen te voegen, waardoor een flinke concurrent van KPN ontstaat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: hogere resultaten KPN verwacht
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 augustus 2016 08:50
    Lekker verwarrend op nu.nl kom ik dit bericht tegen:

    Ziggo heeft ook in het tweede kwartaal van 2016 het aantal klanten zien dalen. Het klantenbestand van de kabelaar is met 28.000 gedaald tot 9.661.000.

    Dat blijkt uit de tweedekwartaalcijfers van het bedrijf (pdf). De daling komt vooral door opstappers op het vlak van televisie en telefonie. Het aantal klanten dat internet afnam bij het bedrijf steeg juist met 10.000, terwijl het vorig jaar nog 11.000 klanten verloor.

    Wel verliest Ziggo minder hard klanten dan vorig jaar, toen het nog 87.000 klanten verloor. Het bedrag dat Ziggo per klant per maand verdient is met 1 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

    Ook in de markt voor mobiele abonnementen stijgt Ziggo voorzichtig, met 10.000 tot 207.000 in het tweede kwartaal. Meer dan de helft van die klanten heeft een 4G-abonnement.

    Horizon TV

    Ook maken steeds meer klanten gebruik van Horizon TV, de Ziggo-dienst waarin onder meer digitale televisie en tv-kijken via mobiele apparaten zit. Het aantal Horizon TV-abonnees is met 91.000 toegenomen tot 898.000.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,395 23 apr
+0,047 +1,40%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links