Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurzen wachten op banencijfer VS

Beurzen wachten op banencijfer VS

AMSTERDAM (AFN) - De belangrijkste Europese effectenbeurzen stonden vrijdag in de plus. Beleggers waren in afwachting van het Amerikaanse banencijfer, dat later in de middag op de rol staat. Het maandelijkse banenrapport is een belangrijke economische indicator en een graadmeter voor een mogelijke rentewijziging van de Amerikaanse centrale bank. In Amsterdam viel staalconcern ArcelorMittal in negatieve zin op.

De AEX-index noteerde aan het eind van de ochtend 0,5 procent hoger op 420 punten. De MidKap dikte 0,4 procent aan tot 660,40 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,7 procent.

Staalbedrijf ArcelorMittal presenteerde vrijdag dieprode jaarcijfers door de ingezakte staalprijzen. Onder de streep bleef een verlies staan van 7,9 miljard dollar. Dat is ook te wijten aan afschrijvingslasten van in totaal 4,8 miljard dollar. Arcelor verloor in reactie op de cijfers ruim 6 procent van zijn waarde en was de grootste daler in de hoofdindex.

Koerswinst

Fagron dook op de MidKap ook in het rood. De apotheekleverancier schrijft bijna 226 miljoen euro af op de Amerikaanse dochters Bellevue Pharmacy en Freedom Pharmaceuticals. Door gewijzigde regels rond vergoedingen staat de winstgevendheid in de Verenigde Staten onder druk. Het aandeel zakte ruim 8 procent.

BNP Paribas maakte bekend dat de winst in het laatste kwartaal is gehalveerd. De Franse bank boekte desondanks een koerswinst van 5,6 procent en was daarmee de sterkste stijger in Parijs.

Volvo

Het Britse gasconcern BG Group, dat wordt overgenomen door olie- en gasbedrijf Shell, zag de kwartaalwinst eveneens halveren naar 423 miljoen dollar (378 miljoen euro). Analisten hadden erger verwacht en het aandeel steeg 1,2 procent. Volvo steeg 2,7 procent, eveneens na een cijferpresentatie.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 32,07 dollar. Brentolie werd 0,7 procent duurder op 34,67 dollar per vat. De euro was 1,1188 dollar waard, tegen 1,1208 dollar bij het slot van de Europese beurzen donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 5 februari 2016 13:24
    Aantal werkloosheidsaanvragen was gisteren fors hoger. Ik denk niet dat het banencijfer dus meevalt. Domper voor de beurs, maar mogelijk indicatie dat renteverhogingen naar de toekomst schuiven. Goud heeft een scharnierpunt op 1180. In de gaten houden. Chart olie verzwakt - we gaan die 26 spoedig nog wel eens terugzien. Banken zijn in dire straits - zullen de weg naar beneden leiden.

    HN
  2. [verwijderd] 5 februari 2016 13:51
    Denk dat de beurs gewoon met sentiment mee gaat bewegen: down dus...

    Je kan cijfers namelijk altijd uitleggen zoals je wilt;
    * als t banencijfer tegenvalt dan down maar als t meevalt dan down ivm aankomende renteverhoging. (bear-sentiment)
    * als t banencijfer tegenvalt dan up want renteverhoging wordt misschien vooruitgeschoven, en als t meevalt dan up want t valt mee (bull-sentiment)

    Dus per saldo zegt het niets haha mooi he :)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links