Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Grootste diamantendelver snijdt in de prijzen'

GABORONE (AFN/BLOOMBERG) - De grootste diamantendelver ter wereld, De Beers heeft bij zijn veiling in november in de prijzen voor diamanten gesneden. De edelstenen gingen met een gemiddelde korting van 5 procent over de toonbank, meldden ingewijden. Bij de goedkopere diamanten gingen de prijzen zelfs met dubbele cijfers omlaag.

Het diamantenbedrijf, dat onderdeel is van mijnbouwonderneming Anglo American, kampt met moeilijke marktomstandigheden. De selecte groep kopers die tien keer per jaar naar Botswana afreist om aan de veilingen van De Beers mee te doen, had bij de laatste evenementen steeds minder trek in de edelstenen. Marktspelers als diamantenhandelaars en -slijpers worstelen met wegsmeltende winstmarges vanwege het overaanbod op de diamantenmarkt.

De Beers behaalde de afgelopen paar veilingen minder omzet dan gewoonlijk en besloot de kopers toen al tegemoet te komen. Zo konden ze een deel van de aangeboden diamanten terug verkopen aan het bedrijf tegen gunstige voorwaarden. Prijsverlagingen werden destijds achter de hand gehouden als laatste redmiddel.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 november 2019 19:29
    Ach ja, :-)

    'Diamant wordt volgend jaar weer duurder'

    Gepubliceerd op 17 dec 2012 om 12:18 | Views: 1.337

    Reacties (3)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De diamantprijs herstelt volgend jaar van de ongebruikelijke daling in 2012. Dat stelde de topman van diamantproducent De Beers, Philippe Mellier, maandag.

    De diamantprijs nam dit jaar voor het eerst in vier jaar tijd af. Gemiddeld was het edelmetaal dit jaar zo'n 16 procent goedkoper dan in 2011. De Beers heeft zijn productie daarom dit jaar met 14 procent teruggeschroefd en voorziet voor 2013 geen toename. Door de schaarste die zo ontstaat kunnen de prijzen weer gaan stijgen, aldus Mellier.

    Diamant werd in de periode van 2009 tot en met 2011 jaarlijks ongeveer 20 procent duurder. Afgelopen jaar stonden de prijzen echter onder druk door de economische crisis in Europa en dalende verkopen in Azië.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-171212-134/Diam...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links